Μενού
  • Α-
  • Α+

Στις φλόγες έχουν τυλιχθεί τα πρώην βασιλικά κτήματα στο Τατόι με τη φωτιά να καίει τους βασιλικούς τάφους. Σύμφωνα με το Mega, έχει εισβάλλει στο εσωτερικό των κτημάτων και οι φλόγες έχουν φτάσει στους τάφους. Η φωτιά έχει αφήσει, προς το παρόν, ανέπαφη εκκλησία και μαυσωλείο.

Διαβάστε ακόμη: Φωτιές στην Ελλάδα: Live λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις από τα πύρινα μέτωπα

Η φωτιά έκαιγε μέσα στα πρώην βασιλικά κτήματα και κοντά σε κοντέινερ που βρίσκονται πολύτιμα αντικείμενα. Συνολικά στα πρώην βασιλικά κτήματα υπάρχουν πολλά τετραγωνικά με πραγματικούς θησαυρούς: έγγραφα, φωτογραφίες, έργα τέχνης, ρούχα, σερβίτσια, βιβλία, έπιπλα, κοσμήματα, αλλά και οι σημαντικότατες βασιλικές άμαξες που ήρθαν στο φως πριν από περίπου έναν χρόνο, καθώς και τα ιστορικά αυτοκίνητα.

Στο Τατόι βρέθηκαν το απόγευμα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη. Ο πρωθυπουργός μετέβη στο μέτωπο της φωτιάς στην περιοχή της Βαρυμπόμπης και στη συνέχεια στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος στο Χαλάνδρι, όπου ενημερώθηκε για τις φωτιές που βρίσκονται σε εξέλιξη σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA