Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Φωτιά στην Αττική: Χωρίς ρεύμα και ο Ωρωπός - Δραματική έκκληση για βοήθεια από τον αντιδήμαρχο

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και ο Ωρωπός - Εκκληση από τον αντιδήμαρχο για βοήθεια

Φωτιά στην Αττική (πηγή: Eurokinissi)
Φωτιά στην Αττική (πηγή: Eurokinissi)

Χωρίς ρεύμα παραμένει και ο Ωρωπός λόγω της φωτιάς που μαίνεται ανεξέλεγκτη στην Αττική από το μεσημέρι της Πέμπτης. «Είναι ανεξέλεγκτη η κατάσταση και τραγική. Η φωτιά έχει κυκλώσει το χωριό των Αφιδνών» είπε μιλώντας στο MEGA, ο δήμαρχος Ωρωπού, Γιώργος Γιασημάκης, κάνοντας έκκληση για βοήθεια. Στο OPEN TV μίλησε και ο αντιδήμαρχος Ωρωπού, ο οποίος επανέλαβε ότι δεν έχει ρεύμα η περιοχή και η κατάσταση είναι πολύ επικίνδυνη.

Φωτιά στην Αττική: Αποκαταστάθηκε η βλάβη στο ΚΥΤ Αγίου Στεφάνου

Ολοκληρώθηκε η έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας υπό τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, για την αντιμετώπιση των έκτακτων συνθηκών που έχουν προκαλέσει τα πύρινα μέτωπα στο Σύστημα Μεταφοράς. Ο ΑΔΜΗΕ βρίσκεται σε διαρκή συντονισμό με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να θωρακιστούν κατά το δυνατόν τα συγκλίνοντα κυκλώματα Υπερυψηλής Τάσης που τροφοδοτούν το ΚΥΤ Αγίου Στεφάνου, τα οποία απειλούνται από το νότιο μέτωπο της φωτιάς στο Κρυονέρι.

Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του Συστήματος, επισημαίνεται ότι το Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης που τροφοδοτεί με ηλεκτρική ενέργεια την Αττική έχει επανέλθει σε κανονική λειτουργία. Το υπουργείο Ενέργειας και οι αρμόδιοι φορείς παρακολουθούν στενά την εξέλιξη της φωτιάς, προκειμένου να ληφθούν εγκαίρως τα απαραίτητα μέτρα για τη θωράκιση της ηλεκτροδότησης των καταναλωτών.

Tο ΚΥΤ Αγίου Στέφανου είναι μια από τις σημαντικότερες υποδομές Υπερυψηλής Τάσης στην Αττική. Η σοβαρότητα της επίπτωσης στο Σύστημα εξαρτάται άμεσα από την κατεύθυνση που θα λάβει η φωτιά το αμέσως επόμενο διάστημα. Ο ΑΔΜΗΕ έχει εκπονήσει σε συνεργασία με τον ΔΕΔΔΗΕ προληπτικό σχέδιο άμυνας του Συστήματος Μεταφοράς, το οποίο περιλαμβάνει στοχευμένες κυλιόμενες περικοπές καταναλωτών για τις οποίες θα εκδοθεί έγκαιρη ανακοίνωση από τον ΔΕΔΔΗΕ. Τα έκτακτα μέτρα θα ληφθούν προληπτικά και μόνο στην περίπτωση που κριθεί απολύτως απαραίτητο για την προστασία της λειτουργίας και των υποδομών του Συστήματος και την όσο το δυνατόν ομαλότερη ηλεκτροδότηση των καταναλωτών.

Στο μεταξύ, χωρίς ηλεκτροδότηση παραμένει το Κρυονέρι λόγω της φωτιάς που έχει ξεσπάσει στην ευρύτερη περιοχή. Λόγω της πυρκαγιάς στην Βαρυμπόμπη είχαν αποκοπεί τις προηγούμενες μέρες οι κύριες γραμμές μεταφοράς υψηλής, αλλά και μέσης τάσης του δικτύου, οι οποίες τροφοδοτούν τις περιοχές Μαρούσι, Νέα Ιωνία, Βριλήσσια και Κηφισιά.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Φωτιά #Ωρωπός