Μενού
  • Α-
  • Α+

Μετεωρολογικές συνθήκες που μοιάζουν με το Μάτι θα επικρατήσουν την Παρασκευή, όπως ανέφερε ο πύραρχος και μετεωρολόγος του Πυροσβεστικού Σώματος, Αριστοτέλης Παπαδόπουλος. «Οι φωτιές έρχονται σε μία περίοδο έντονου καύσωνα για 10 ημέρες, του μεγαλύτερου εδώ και 30 χρόνια», σημείωσε ο πύραρχος και μετεωρολόγος του Πυροσβεστικού Σώματος, Αριστοτέλης Παπαδόπουλος, κατά την έκτακτη ενημέρωση για την εξέλιξη των εστιών φωτιάς σε όλη τη χώρα.

Διαβάστε ακόμη: Φωτιές στην Ελλάδα: Live λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις από τα πύρινα μέτωπα

Μάλιστα, ο πύραρχος και μετεωρολόγος, Αριστοτέλης Παπαδόπουλος, τόνισε ότι «η Παρασκευή είναι ιδιαίτερης επικινδυνότητας, που μάλιστα μοιάζει με αυτές που υπήρχαν στη φωτιά στο Μάτι». «Σήμερα είναι ακόμα μία πιο δύσκολη ημέρα, με ακόμη πιο εκτεταμένες πυρκαγιές, τις οποίες προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις να αντιμετωπίσουμε», ανέφερε από την πλευρά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Πιο συγκεκριμένα, σημείωσε: «Την Πέμπτη είχαμε 99 νέες πυρκαγιές ενώ κληθήκαμε να διαχειριστούμε συνολικά 145 πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια, εκ των οποίων παραμένουν ενεργές αυτή τη στιγμή και υπό διαχείριση οι 57».

«Συνολικά 95 αναζωπυρώσεις και σήμερα περισσότερες από 12 σημειώθηκαν στην πυρκαγιά της Βαρυμπόμπης που εκδηλώθηκε προχθές», ενημέρωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. «Όλες αντιμετωπίστηκαν άμεσα», υπογράμμισε, «ενώ η νέα πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στα πρώην βασιλικά κτήματα πήρε γρήγορα διαστάσεις προς τον ορεινό όγκο της Πάρνηθας, με κατεύθυνση τη Δροσοπηγή και το Κατσιμίδη και προς στιγμή πέρασε την εθνικη οδό, στα διόδια των Αφιδνών, όπου και ανακόπηκε άμεσα». Ωστόσο λίγη ώρα αργότερα, το μεγάλο μέτωπο πέρασε την εθνική οδό από τα διόδια των Αφιδνών προς τον Άγιο Στέφανο.

Στο μεταξύ, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα έχει ισχύ έως τη Δευτέρα, 9 Αυγούστου, απαγορεύεται σε ολόκληρη τη χώρα η μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε δάση, εθνικούς δρυμούς, περιοχές Natura και άλση λόγω των πυρκαγιών.

Καλπάκης: Kοιτούν πως θα διαχειριστούν επικοινωνιακά την καταστροφή

Για άτοπη σύγκριση καταστάσεων μίλησε, πάντως, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Στέργιος Καλπάκης, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πυράρχου Αριστοτέλη Παπαδόπουλου. «Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής μίλησε για "συνθήκες συγκρίσιμες με το Μάτι πριν τρία χρόνια". Επομένως συγκρίνουν την τριήμερη άπνοια των 2-3 μποφόρ με την "πυροθύελλα 12 μποφόρ", σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο, που χτύπησε την περιοχή μέσα σε μία ώρα. Αντί για αντιμετώπιση της πυρκαγιάς, κοιτούν πως θα διαχειριστούν επικοινωνιακά την καταστροφή», σχολίασε στην ανάρτησή του ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, με αφορμή τη φωτιά που μαίνεται ανεξέλεγκτη. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA