Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Φωτιά στην Αττική - πρόεδρος στο Κρυονέρι: «Εγκληματική ενέργεια να μη σβήσουν τη φωτιά με μηδέν μποφόρ»

«Αφήσανε να καταστραφεί ο πνεύμονας της Αθήνας, μπορούσαν να το είχαν σώσει. Με δύο μποφόρ και ένα να γίνεται κόλαση, κάτι σημαίνει...»

Φωτιά στην Αττική / Πηγή: Eurokinissi
Φωτιά στην Αττική / Πηγή: Eurokinissi

Αιχμές κατά πάντων για την εξέλιξη της καταστροφικής φωτιάς άφησε ο Ηρακλής Χιώτης, πρόεδρος κοινότητας Κρυονερίου μιλώντας στο Open TV. «Περιμένουμε από βόρεια του Κρυονερίου τώρα να κατέβει το μέτωπο... Υπάρχουν αντιπυρικές ζώνες, φτάνει να μην έχουμε ανέμους και δεν θα κινδυνέψουμε. Υλικές ζημιές έχουμε, σπίτια κάποια ελάχιστα ίσως να έχουν καεί ολοσχερώς» τόνισε ο πρόεδρος και στη συνέχεια εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στους αρμόδιους για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς.

Εχει εκκενωθεί πλήρως το Κρυονέρι. Το μοναδικό που δούλεψε σωστά είναι η εκκένωση. Εγινε έγκλημα με την πυρόσβεση, με μηδέν μποφόρ και να μην μπορούν να την ελέγξουν και να γίνεται κόλαση, είναι εγκληματική ενέργεια. Οταν είναι δασική έκταση και οι επίγειες δεν μπορούν να επιχειρήσουν μέσα στο δάσος, μόνο οι εναέριες δυνάμεις μπορούν να επέμβουν. Αφήσανε να καταστραφεί ο πνεύμονας της Αθήνας. Αύριο θα είναι όλα μαύρα. Ολο το βουνό, έχει καεί όλο το τμήμα Τατοΐου. Τα πιο ωραία σημεία της Αττικής, τα καταστρέψαμε. Μπορούσαν να το είχαν σώσει. Με δύο μποφόρ και ένα να γίνεται κόλαση και να χάνεται τέτοιο τοπίο, κάτι σημαίνει... Δύο φωτιές κολλητά που τα εναέρια μέσα ήταν... «ζαμανφού». Ποιος και ποιοι οι λόγοι ας τα βρουν οι υπεύθυνοι να μας τα πουν» είπε εμφανώς αγανακτισμένος κι απογοητευμένος ο κ. Χιώτης.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS
#Φωτιά #Κρυονέρι