Μενού
  • Α-
  • Α+

Μαίνονται για τέταρτη ημέρα οι καταστροφικές φωτιάς στην Εύβοια. «Η φωτιά σάρωσε τα πάντα – σπίτια, επιχειρήσεις, δάσος» λένε οι κάτοικοι που εγκαταλείπουν το χωριό με πλωτά μέσα.  Οι πληροφορίες που έρχονται από την περιοχή κάνουν λόγο για ολική καταστροφή. Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, κάνει λόγο για κατάσταση «άνευ προηγουμένου». 

Διαβάστε ακόμη: Φωτιά στην Εύβοια: «Εχει καεί όλη η Αγία Αννα» - Απεγκλωβίστηκαν 240 άτομα, εκκενώσεις χωριών στην Ιστιαία

«Αμέτρητες χιλιάδες στρέμματος δάσους έχουν χαθεί. Σπίτια περιουσίες, επιχειρήσεις, μια κατάσταση άνευ προηγουμένου», είναι τα πρώτα λόγια του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας τα ξημερώματα της τρίτης ημέρας. «Τα δύο μέτωπα είναι πολύ δύσκολα που υπάρχουν ακόμη, χρειάζονται εναέρια μέσα. Αν δεν έχουμε εναέρια, οποιαδήποτε πρόβλεψη θα αποδειχτεί μικρή. Ο τόπος καίγεται ολόκληρος». 

Σχετικά με το αν κινδυνεύουν άνθρωποι, εξήγησε ότι έγιναν άμεσα εκκενώσεις, αλλά θέλει προσοχή επειδή υπάρχουν πολλά χωριά και οικισμοί στην περιοχή. «Δεν έχουμε ακόμα αριθμούς, αλλά μιλάμε για εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα καμμένα». 

Για ολική καταστροφή της Αγίας Αννας από τη φωτιά κάνουν λόγο οι κάτοικοι του γνωστού παραθεριστικού χωριού της Εύβοιας, καθώς οι φλόγες έφτασαν μέχρι την παραλία και κατάπιαν τα πάντα στο πέρασμά τους. Οι πληροφορίες που έρχονται από την περιοχή κάνουν λόγο για ολική καταστροφή. «Η φωτιά σάρωσε τα πάντα – σπίτια, επιχειρήσεις, δάσος» λένε οι κάτοικοι που εγκαταλείπουν το χωριό με πλωτά μέσα.

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού συνεχίζεται μέχρι και τώρα και μέχρι στιγμής έχουν μεταφερθεί στο Μαντούδι με πλωτά του Λιμενικού, βάρκες και καΐκια περισσότεροι από 240 άνθρωποι.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA