Μενού
  • Α-
  • Α+

Αναζωπύρωση της πυρκαγιάς παρατηρήθηκε κοντά στο Βλαχόπουλο Μεσσηνίας, ενώ οι φλόγες στην Άνθεια έχουν φτάσει στα σπίτια της κοινότητας, που βρίσκεται κοντά στην Αρχαία Θουριά, σε μία περιοχή που βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο και σε σχετικά κοντινή απόσταση από την πόλη της Καλαμάτας. «Συνεχίζονται τα παλιά και έχουμε και δύο καινούργια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Ευστάθιος Αναστασόπουλος.

Όπως ανέφερε υπάρχει μια φωτιά στο Μουζάκι της Τριφυλίας που συνεχίζει και καίει σε μια χαράδρα «παρά την προσπάθεια αγροτών και πυροσβεστικής».

Κι ακόμα μια στην Άνθεια η οποία με τη βοήθεια των ντόπιω, της Καλαμάτας και της πυροσβεστικής έχει περιοριστεί στα 30 στρέμματα.

Οι παλιές στην Άνω Μεσσηνία συνεχίζονται. Τα μέτωπα είναι πολλά. Η φωτιά πέρασε μέσα από ένα χωριό. Καήκαν τρία σπίτια. Ενώ η φωτιά συνεχίζει προς την Κοινότητα Δεσσύλα.

«Ο κίνδυνος έχει φύγει από το μεγάλο κεφαλοχώρι της περιοχής το Διαβολίτσι», ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης ενώ αναφέρθηκε σε ηλικιωμένους ανθρώπους που αρνούνταν σθεναρά να αφήσουν τις κατοικίες τους μέχρι την τελευταία στιγμή.

«Στην Άνω Μεσσηνία η φωτιά έχει περάσει και προς την Αρκαδία. Γίνονται προσπάθειες να ελεγχθούν. Η πυροσβεστική κάνει ό,τι μπορεί. Υπάρχουν πολλά ενεργά μέτωπα. Η κατάσταση είναι δύσκολη. Αργότερα θα έχει και ισχυρούς ανέμους.», τόνισε ο κ. Αναστασόπουλος,  ενώ συγκρίνοντας την παρούσα κατάσταση με εκείνη το 2007, σημείωσε ότι δεν είναι τόσο δραματική όσο εκείνη τη χρονιά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA