Μενού
  • Α-
  • Α+

Βίντεο ντοκουμέντο από τις προσπάθειες διάσωσης του στρατού στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου που παλεύει με την φωτιά της Αττικής. Τα ξημερώματα της Παρασκευής κατάφεραν να απεγκλωβίσουν 7μελή οικογένεια από το σπίτι τους και κατ΄ ουσία να τους σώσουν τη ζωή. 

Διαβάστε ακόμη: Φωτιές στην Ελλάδα: Φωτιές στην Ελλάδα - βίντεο: Συγκλονίζουν οι «βουτιές» των Canadair στα μέτωπα της φωτιάς

Με μία μπουλντόζα οι στρατιώτες έσπασαν την περίφραξη του στρατοπέδου και προσέγγισαν το σπίτι που είχε τυλιχθεί στις φλόγες. Κατάφεραν την τελευταία στιγμή να σώσουν μια ολόκληρη οικογένεια, συμπεριλαμβανομένου κι ενός ηλικιωμένου ατόμου.  Σχετικό αίτημα για τη διάθεση του μηχανήματος είχαν υποβάλει εθελοντές πυροσβέστες που επιχειρούσαν στο σημείο και το οποίο εγκρίθηκε από το ΓΕΕΘΑ.

Παραδόθηκε στις φλόγες το Κρυονέρι

Η φωτιά συνεχίζει το καταστροφικό της έργο στη βόρεια Αττική και οι φλόγες μπήκαν μέσα στον οικισμού του Κρυονερίου που είχε δοθεί εντολή να εκκενωθεί από την Πέμπτη (7/6) μαζί με την Ιπποκράτειο Πολιτεία και τη Δροσοπηγή. Σήμερα το 112 έστειλε μήνυμα στους κατοίκους σε Μαλακάσα, Σφενδάλη, Πολυδένδρι και Καπανδρίτι να εκκενώσουν τις περιοχές τους και να κατευθυνθούν προς Βαρνάβα - Νέα Μάκρη. 

Το μήνυμα από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας που εστάλη στους κατοίκους των περιοχών μέσω του 112: «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Μαλακάσα, Σφενδάλη, Πολυδένδρι και Καπανδρίτι, εκκενώστε τώρα προς Βαρνάβα - Νέα Μάκρη από Επαρχ. Οσό Μαραθώνος - Καπανδριτίου. Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή σας». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA