Μενού
  • Α-
  • Α+

Η τεράστια φωτιά «καταπίνει» τη Βόρεια Αττική, ο ένας μετά τους άλλον οικισμό εκκενώνονται, ενώ οι φλόγες έχουν κυκλώσει τον  Άγιο Στέφανο. Το απόγευμα της Παρασκευής εκκενώθηκαν Σταμάτα και Ροδόπολη και λίγα λεπτά αργότερα και η Βαρυμπόμπη από όπου ξεκίνησε η φωτιά. Ήδη καίγονται σπίτια στο Πευκόφυτο, κοντά στον Άγιο ΣτέφανοΠυροσβέστες, εθελοντές πυροσβέστες και αστυνομικοί καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να σβήσουν τις φλόγες αλλά και για να απομακρύνουν τους κατοίκους, που ρίχνουν ακόμη και κουβάδες με νερά, μήπως περιορίσουν τη φωτιά. Οι φλόγες την τελευταία ώρα είναι έξω από τον οικισμό των Ποντίων. 

Διαβάστε ακόμη: Φωτιές στην Ελλάδα: Live λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις από τα πύρινα μέτωπα

Το πύρινο μέτωπο έχει προκαλέσει προβλήματα στην ηλεκτροδότηση με αποτέλεσμα διακοπές ρεύματος να σημειώνονται παντού. Προβλήματα υπάρχουν και στην παροχή νερού, με την ΕΥΔΑΠ να καλεί τους καταναλωτές να δείξουν σύνεση στην κατανάλωση. Η φωτιά πλησιάζει απειλητικά στον Αγιο Στέφανο και τη Σταμάτα ενώ αρκετά σπίτια στο Πευκόφυτο έχουν παραδοθεί στις φλόγες.

Τραγωδία με εθελοντή δασοπυροσβέστη 

Από τη φωτιά υπάρχει ένα θύμα, καθώς πέθανε εθελοντής πυροσβέστης και κάτοικος της Ιπποκρατείου Πολιτείας που διακομίστηκε  βαριά τραυματισμένος στο Γενικό Νοσοκομείο ΚΑΤ. Ο 38χρονος άνδρας τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι ενώ προσπαθούσε να διαφύγει από τη φωτιά. Ο 38χρονος άνδρας διακομίστηκε σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο ΚΑΤ ωστόσο τα τραύματά του ήταν βαρύτατα και δυστυχώς κατέληξε. Σύμφωνα με την ενημέρωση, στις 14:00 διακομίστηκε με το ΕΚΑΒ  κάτοικος της Ιπποκράτειου Πολιτείας, ηλικίας 38 ετών  με κτύπημα στο κεφάλι με μη ανιχνεύσιμα ζωτικά σημεία, από πτώση στύλου της ΔΕΗ, σύμφωνα με μαρτυρίες παρευρισκομένων. Έγινε προσπάθεια ανάνηψης  επί 70 λεπτά χωρίς αποτέλεσμα.

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις σε Κρυονέρι και Ιπποκράτειο Πολιτεία

Η μανία της φωτιάς έχει χτυπήσει Κρυονέρι και Ιπποκράτειο Πολιτεία με τις φλόγες να «καταπίνουν» τα πάντα στο πέρασμά τους, παρά τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι πυροσβέστες. Μαζί με τους πυροσβέστες και οι κάτοικοι της περιοχής βρίσκονται εκεί παρά τον κίνδυνο και προσπαθούν να σώσουν τα σπίτια τους και τα αυτοκίνητα. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, το Κρυονέρι είναι σχεδόν περικυκλωμένο από πολλές εστίες φωτιάς. Στο Κρυονέρι, μάλιστα, οι αναζωπυρώσεις είναι διαρκείς και παρά τις επίγειες και εναέριες προσπάθειες που καταβάλλουν οι πυροσβέστες, η μάχη είναι πολύ δύσκολη. Γι' αυτό και ο δήμαρχος Διονύσου, Γ. Καλαφατέλης, κάνει διαρκώς έκκληση για βοήθεια στο Κρυονέρι που έχει παραδοθεί στις φλόγες. Μάλιστα, κάποιοι κάτοικοι που παραμένουν στην περιοχή, γεμίζουν με νερό τους κουβάδες και προσπαθούν να βοηθήσουν στις τιτάνιες προσπάθειες που καταβάλλουν οι πυροσβέστες. Στην Ιπποκράτειο Πολιτεία και τη Δροσοπηγή τα πάντα έχουν παραδοθεί στις φλόγες. Τα σπίτια καίγονται και οι προσπάθειες των πυροσβεστών είναι συνεχείς. 

Μεγάλη φωτιά και στο Σούνιο 

Νέα φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Παρασκευής στο Σούνιο, στην περιοχή των Λεγραινών και κοντά σε ξενοδοχεία, όπως μετέδωσε το Mega. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έσπευσαν πυροσβεστικά και δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Λαυρεωτικής για να την προλάβουν.  «H φωτιά πέρασε από την απέναντι πλευρά και κατευθύνεται προς τον Δρυμό της Αγριλέζας. Πρέπει οπωσδήποτε να έρθουν εναέρια, μένει κόσμος εδώ. Είναι δίπλα στο ναό», δηλώνει ο αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής. Θανάσης Μακροδημήτρης. 

Συνέλαβαν στην Καλαμάτα άτομο για εμπρησμό από πρόθεση

Την ώρα που οι φωτιές μαίνονται ανεξέλεγκτες σε πολλά μέρη της Ελλάδας, στην Καλαμάτα οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν άνδρα για εμπρησμό από πρόθεση και κατ' εξακολούθηση. Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίζεται δικογραφία.  Υπενθυμίζεται ότι χθες ο δήμαρχος Πύργου είχε καταγγείλει ότι είχε εντοπιστεί άτομο με μηχανάκι να κινείται σε σημεία, στα οποία αμέσως μετά ξεσπούσαν φωτιές. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA