Μενού
  • Α-
  • Α+

Το καταφύγιο ζώων «Save a Greek Stray» της Εριέττας Κούρκουλου βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα στην πρώτη γραμμή για την παροχή βοήθειας σε ζώα. Δυστυχώς οι φωτιές που μαίνονται στην Αττική απειλούν το καταφύγιο το οποίο εκκενώνεται. Όπως ανέφερε σε ανάρτησή της στο Instagram η Εριέττα Κούρκουλου, αναγκάζονται να εκκενώσουν το καταφύγιο, με την επιχείρηση να αποδεικνύεται εξαιρετικά δύσκολη. Ωστόσο η ανταπόκριση για τη διάσωση φαίνεται πως ήταν μεγάλη και η Εριέττα Κούρκουλου είπε πως «ελέγχουμε την κατάσταση». 

Διαβάστε ακόμη: Φωτιές στην Ελλάδα: Live λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις από τα πύρινα μέτωπα

«Κάνουμε τεράστια προσπάθεια να εκκενώσουμε το καταφύγιο. Η πρόσβαση είναι πάρα πολύ δύσκολη καθώς οι δρόμοι έχουν κλείσει. Πέρα από τα σκυλιά μας τα λατρεμένα, ζουν στον χώρο του καταφυγίου 30 κατσικάκια, ένα άλογο, ένα πόνυ, ένα γαϊδουράκι, 2 γουρουνάκια, 2 αγελάδες, και πολλές κότες. Η μεταφορά και η μετακίνηση όλων αυτών των ζώων είναι πάρα πολύ δύσκολη και κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν ώστε να τα μεταφέρουμε όλα σε ασφαλές σημείο, με την βοήθεια εθελοντών και φίλων. Ό,τι αγαπήσαμε, ότι γνωρίσαμε και ότι θεωρούσαμε δεδομένο καίγεται μπροστά μας, γύρω μας και πίσω μας. Σας ευχαριστούμε όλους για τα λόγια συμπαράστασης και για το ενδιαφέρον, συγχωρήστε μας εάν δεν απαντάμε άμεσα σε μηνύματα και τηλέφωνα, βρισκόμαστε σε κατάσταση πανικού», έγραψε η Εριέττα Κούρκουλου, ενω στα Instagram stories ανάρτησε φωτογραφίες από την επιχείρηση εκκένωσης», ήταν το πρώτο μήνυμα στο Instagram. 

https://www.instagram.com/p/CSO9QRWIYLI/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Σε νέο μήνυμα στο Facebook, η σελίδα «Save a Greek Stray» ανέφερε: «Παιδιά ευχαριστούμε πολύ για τις προσφορές για μεταφορά και φιλοξενία. Προς το παρόν ελέγχουμε την κατάσταση και δεν υπάρχει ανάγκη για κάτι συγκεκριμένο. Στείλτε μας μόνο θετική ενέργεια». 

«Στάχτη» το καταφύγιο 

Η συγγραφέας Κατερίνα Τσάνταλη ενημέρωση πως το καταφύγιό της στο Πολυδένδρι «A Little Shelter» κάηκε ολοσχερώς αλλά όλα τα ζώα είναι ασφαλή:  «Το καταφύγιο μας επίσημα δεν υπάρχει πια. Τα ζώα μας είναι σε ασφαλές μέρος και αυτό έχει σημασία. Δεν έχουμε λόγια αυτή τη στιγμή. Το μόνο σίγουρο πως θα τα ξανακάνουμε όλα. Συγκεντρωνόμαστε να σώσουμε ότι άλλα ζώα μπορούμε. Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον και τις προσευχές. Προσεύχομαι για όλους μας, να περάσει σύντομα αυτός ο εφιάλτης. Καλή δύναμη και καλή τύχη». 

https://www.instagram.com/p/CSOmvdGL5nd/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA