Μενού
  • Α-
  • Α+

Νέα εντολή εκκένωσης δόθηκε από τις αρχές για την εκ νέου εκκένωση της περιοχής του Λούβρου, Άνω Λούβρου Ολυμπίας και Άσπρα Σπίτια, λόγω της φωτιάς στην Αρχαία Ολυμπία. H φωτιά αν και βρίσκεται σε ύφεση παραμένει επικίνδυνη και αναμένεται αύξηση της έντασης των ανέμων, σύμφωνα με το ilialive.gr

Διαβάστε ακόμη: Φωτιές στην Ελλάδα: Live λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις από τα πύρινα μέτωπα

Ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος δεν έχει κρύψει την τεράστια αγανάκτησή του, καταγγέλλοντας έλλειψη συντονισμού και μέσων πυρόσβεσης και κάνοντας λόγο για ξεκάθαρο σχέδιο εμπρησμού, σύμφωνα με το tempo25.news

Δραματικές ώρες 

Δεκάδες χωριά έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, ενώ στη Βαρσβάσαινα η φωτιά «κατάπιε» τεράστιες εκτάσεις. Όλη τη νύχτα κάτοικοι και πυροσβέστες έδωσαν μάχη για να κρατήσουν τις φλόγες της φωτιάς έξω από το χωριό.

Το απόγευμα της Παρασκευής, οι κάτοικοι της περιοχής Αγία Τριάδα Νεμούτας απηύθυναν δραματική έκκληση για βοήθεια, καθώς έβλεπαν τη φωτιά να πλησιάζει τα σπίτια τους χωρίς ωστόσο να υπάρχουν, όπως καταγγέλλουν, πυροσβεστικά οχήματα. Η περιοχή είναι επί ώρες χωρίς νερό και ρεύμα, ενώ οι κάτοικοι αισθάνονται αβοήθητοι, αφού όπως λένε, υπάρχουν πολλοί ηλικιωμένοι που είναι δύσκολο να μετακινηθούν, ενώ πολλοί από αυτούς είναι κτηνοτρόφοι και αδυνατούν να μετακινήσουν τα κοπάδια τους.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA