Μενού
  • Α-
  • Α+

Καλύτερη είναι η εικόνα της φωτιάς στη Μαλακάσα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το βόρειο κομμάτι της φωτιάς το οποίο εκτεινόταν από την Ιπποκράτειο Πολιτεία έως την Μαλακάσα και τη Σφενδάνη βρίσκεται σε ύφεση. Στο σημείο έχουν μείνει οχήματα προκειμένου να αντιμετωπίζουν τις αναζωπυρώσεις. 

Διαβάστε ακόμη: Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση: Δεν υπάρχει εντολή για διακοπή ρεύματος

Επίσης η κατάσταση σε Θρακομακεδόνες και Άγιο Στέφανο έχει βελτιωθεί από το πρωί του Σαββάτου, μετά και την επιχείρηση των εναέριων μέσων, ενώ το 112 έστειλε μήνυμα στους κατοίκους των περιοχών, Αγία Παρασκευή, Αγία Σκέπη, Καπιτένια, Βρυσάκι και Λόφος Κουρεμένου, να εκκενώσουν και να κατευθυνθούν προς Δροσιά. 

Η κατάσταση στη Βαρυμπόμπη εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα δύσκολη με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν τιτάνια μάχη. Στον Άγιο Στέφανο το μέτωπο είναι σε εξέλιξη και έχουν καεί σπίτια σε Πευκόφυτο και τον οικισμό των Ποντίων. Η φωτιά κινείται αργά και σταθερά περιμετρικά της Λίμνης Μαραθώνα. 

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική, στην Αττική επιχειρούν 246 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 66 οχήματα και 1Α/Φ και 2 Ε/Π. Συνδρομή παρέχουν 100 πυροσβέστες ως πεζοπόρο τμήμα από την Ουκρανία. Επίσης, συνδρομή παρέχουν το Λιμενικό Σώμα, ο Ελληνικός Στρατός με πεζοπόρα τμήματα, εθελοντές πυροσβέστες και η τοπική αυτοδιοίκηση με υδροφόρες και μηχανήματα έργου. 

Καταγγελίες για εμπρησμούς

Ταυτόχρονα, για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού πίσω από τις φωτιές που μαίνονται στην Αττική μίλησε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, με αφορμή τις τρεις συλλήψεις που έγιναν στην Ελλάδα. «Θα πρέπει να ελεγχθούν όλες οι καταγγελίες. Μέσα στο Πεδίο του Άρεως μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι ήταν καθαρή απόπειρα εμπρησμού. Όλα αυτά φαίνεται ότι δεν είναι τυχαία. Προφανώς πίσω από αυτά υπάρχει ένα σχέδιο. Θυμίζει το 2007 με τις φωτιές και όσο περνούν οι μέρες αυτό επιβεβαιώνεται», ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Πατούλης. Ο περιφερειάρχης Αττικής επεσήμανε πως η διαφορά τώρα είναι ότι υπάρχει καλύτερη ενημέρωση στους πολίτες και με τα μηνύματα του 112. «Υπάρχει όμως τώρα η δυνατότητα της ειδοποίησης. Ο πολίτης μπορεί να καταλάβει τι πρέπει να κάνει. Κανείς δε μπορεί να σβήσει τίποτα με ένα λάστιχο. Είναι μεγάλος ο κίνδυνος και το θερμικό φορτίο που έχει δημιουργηθεί. Άρα θα πρέπει οι οδηγίες από την Πυροσβεστική να τηρούνται».

Ο κ. Πατούλης αποκάλυψε ότι βρέθηκαν γκαζάκια μέσα στο πάρκο «Αντώνης Τρίτσης». «Στο πάρκο Τρίτση βρέθηκαν κάποια γκαζάκια. Όλα αυτά μαρτυρούν ότι υπάρχει μία διάθεση και δεν είναι τίποτα τυχαίο τελικά». Σημείωσε ότι τα σοβαρά μέτωπα είναι στην Μαλακάσα και ο φόβος είναι μην περάσει στον Ωρωπό ενώ το άλλο μέτωπο στις Θρακομακεδόνες. «Θα πρέπει να πέσουν πολλές δυνάμεις στην Αττική», είπε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε και στην βοήθεια των άλλων χωρών. Παράλληλα, ο κ. Πατούλης εξέφρασε την ανησυχία του για την επόμενη μέρα, λέγοντας: «Τώρα είναι η ώρα της μάχης. Η επόμενη μέρα θα πρέπει να δοθεί μάχη για την επούλωση των τραυμάτων σε κάθε πολίτη αλλά το δεύτερο, εμένα με φοβίζει το κομμάτι των πλημμυρών τις επόμενες ημέρες».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA