Μενού
  • Α-
  • Α+

Η φωτιά που ξέσπασε στο νεκροταφείο στα Άνω Λιόσια και απείλησε την Πετρούπολη σήμανε συναγερμό και αναστάτωσε τους κατοίκους της περιοχής. Ο χορογράφος, Τάσος Ξιαρχό, αποφάσισε να συνδράμει στην προσπάθεια των πυροσβεστών και βρέθηκε στον λόφο μαζί με μερικά ακόμη άτομα, προκειμένου να σβήσουν τη φωτιά.

Ο Τάσος Ξιαρχό – όπως και όλοι όσοι ήταν παρόντες στη φωτιά – έδωσαν μάχη με τις φλόγες και τελικά κατάφεραν να τη σβήσουν. Δημοσιεύοντας μια φωτογραφία από τον καμένο λόφο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, ο Τάσος Ξιαρχό συγκλόνισε με τα λόγια του:

«Σήμερα βίωσα την λαίλαπα. Βρέθηκα σε μια θέα που η φωτιά κάλπαζε τη φύση και την ισοπέδωνε. Αποφασίσαμε με μερικά άτομα να κατέβουμε στο σημείο. Η Πυροσβεστική μας φώναζε πίσω. Πήραμε κλαδιά και όχι περισσότερα από 5 άτομα βαρούσαμε τις φλόγες. Κοίταξα ψηλά, από το λόφο μας κοιτούσαν δεκάδες. Τους φώναξα με πολύ άσχημο τρόπο να κατέβουν και ότι αν είμαστε όλοι μαζί μπορούμε να τη σβήσουμε.

Δεν ήταν κάτι τόσο τρομερό σε σχέση με το τι έχω δει στην τηλεόραση από αλλά σημεία, όμως το ρίγος που ένιωσα όταν όλοι μαζί σβήσαμε τη φωτιά, όταν όλοι κάναμε μια αλυσίδα ώστε να μεταφέρουμε τη Μανίκα, με συγκίνησε και με έκανε να φορέσω το μαντίλι και το καπέλο καλά, ώστε να μην δουν τα δάκρυα μου. Μπορώ να πω όμως με λύπη πως, "πολλα μπράτσα" απλά κοιτούσαν και τρέμανε στη ιδέα. Ο ανδρισμός μπορεί να κρύβεται και σε μια γυναίκα. Όχι αναγκαία σε ανδρικό σώμα. Η @isabellepat στην άλλη πλευρά εντόπισε ένα άλογο.

Το οποίο για ώρες προσπαθούσε να γαληνεύσει. Η επιλογή είναι δίκη μας. Και σήμερα επιλέξαμε να σώσουμε εκείνο το λόφο και τα καταφέραμε», έγραψε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του στο Instagram ο Τάσος Ξιαρχό για τη φωτιά που ξέσπασε στα Άνω Λιόσια. 

https://www.instagram.com/p/CSPyeIeo1AB/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA