Μενού
  • Α-
  • Α+

Ταυτοποιήθηκε ο σκελετός που είχε εντοπιστεί σε πλαστικό βαρέλι στους καλαμιώνες της κοίτης του Πλατανιανού ποταμού στην Κρήτη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες ανήκει σε 58χρονο από το Ρέθυμνο για τον οποίο και είχε δηλωθεί εξαφάνιση στις 25 Μαρτίου του 2018.

Διαβάστε ακόμη: Κρήτη - πτώμα σε βαρέλι: Τα γκαζάκια κι ο ασφυκτικός θάνατος - Πρωτοφανής υπόθεση παγκοσμίως

Η αναγνώριση έγινε μέσω ταυτοποίησης DNA από την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της αστυνομίας, σύμφωνα με το neakriti.gr. Αναφορικά με τα αίτια του θανάτου του 58χρονου δεν έχουν ακόμη εξακριβωθεί με τα στοιχεία πάντως να συγκλίνουν στο γεγονός ότι επρόκειτο για αυτοχειρία, χωρίς τίποτα ωστόσο ακόμη να έχει επιβεβαιωθεί. 

Οι ιατροδικαστές δεν βρήκαν καμία κάκωση από πυροβολισμό ή μαχαίρι που θα ήταν στοιχεία εγκληματικής ενέργειας ενώ το σκηνικό εντός του οποίου βρέθηκε ο σκελετός σε κατάσταση μουμιοποίησης, δηλαδή δύο γκαζάκια, ιμάντες εντός του βαρελιού που φέρονται ως βοηθητικοί μηχανισμοί για την περιστροφή του καπακιού του βαρελιού εκ των έσω προκειμένου να κλείσει αεροστεγώς, δείχνουν αυτοχειρία. 

Το χρονικό 

Το πλαστικό βαρέλι, μέσα στο οποίο βρέθηκε η σορός, ήταν ανάμεσα σε καλαμιώνα. Όταν ο χειριστής μηχανήματος που επιχειρούσε να εκριζώσει καλάμια πάνω από την κοίτη του ποταμού, χτύπησε το βαρέλι χωρίς να το αντιληφθεί (καθώς δεν ήταν ορατό) και τότε το καπάκι έφυγε από τη θέση του και το βαρέλι αναποδογύρισε. Το περιστατικό αυτό τού κίνησε την περιέργεια, και όταν έφτασε κοντά για δει τι ήταν αυτό αντίκρισε το μακάβριο εύρημα. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA