Μενού
  • Α-
  • Α+

Μεγάλη μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη Νεμούτα της Ηλείας καθώς η φωτιά έχει περικυκλώσει όλο τον οικισμό. Μάλιστα, όπως αναφέρουν πληροφορίες, τα τηλεοπτικά συνεργεία, όπως και αρκετοί πολίτες αλλά και πυροσβέστες έχουν αποκλειστεί στη Νεμούτα, καθώς η φωτιά μαίνεται σε όλους τους δρόμους που οδηγούν στο χωριό. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για όσους είναι αποκλεισμένοι στη Νεμούτα αλλά σε τυχόν αλλαγή των ανέμων μπορεί να υπάρξει άμεση απειλή για όλους.

Η φωτιά έχει πλησιάσει τα πρώτα σπίτια του χωριού από δύο μέτωπα ενώ στο σημείο επιχειρεί και ένα ελικόπτερο Ericsson. Πυροσβέστες, αστυνομικοί, κάτοικοι, εθελοντές δίνουν μάχη προκειμένου η φωτιά να μην περάσει το δρόμο και εξαπλωθεί σε όλο το χωριό. Το πύρινο μέτωπο κινείται με μεγάλη ταχύτητα προς την Αρκαδία καθώς ενισχύεται από τους ανέμους που πνέουν στην περιοχή αυτή την ώρα. Στη μάχη έχουν ριχτεί και οι κάτοικοι της περιοχής με τρακτέρ, αγροτικά μηχανήματα και ό,τι άλλο μέσο διαθέτουν.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική τα μεγάλα μέτωπα της Ηλείας είναι στο Βασιλάκι και τη Νεμούτα ενώ επιχειρούν 710 πυροσβέστες με 10 πεζοπόρα τμήματα και 105 οχήματα. Από αέρος συνδράμουν με ρίψεις νερού δύο ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη.

Όπως μεταδίδουν τοπιικά μέσα ενημέρωσης, τρία άτομα απεγκλωβίστηκαν από τα Χάνια, ενώ συνεχείς είναι οι αναζωπυρώσεις στην ευρύτερη περιοχή.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA