ΚΟΙΝΩΝΙΑ
07/08/2021 17:20

Φωτιά στην Αττική: Σε ύφεση το μέτωπο στην Πάρνηθα - Συναγερμός για αναζωπυρώσεις

Σε επιφυλακή για τις αναζωπυρώσεις στην Αττική οι πυροσβέστες - Σε ύφεση το μέτωπο που ξέσπασε στα ορεινά της Πάρνηθας

Φωτιά στην Αττική: Σε ύφεση το μέτωπο στην Πάρνηθα - Συναγερμός για αναζωπυρώσεις
Η επόμενη μέρα από τις φωτιές στην Αττική (πηγή: Eurokinissi)
Ανάγνωση:

Σε ύφεση βρίσκεται το μέτωπο της φωτιάς στην Πάρνηθα με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη με τις αναζωπυρώσεις. Η φωτιά στα ορεινά της Πάρνηθας ξέσπασε λίγο μετά τις 13:00 στα όρια πάνω από το Κρυονέρι, όπως ανέφερε στο ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος φορέα διαχείρισης Πάρνηθας, Νίκος Βασιλείου. Οπως είχε αναφέρει, πρόκειται για ένα μέτωπο, δεξιά από το σημείο που ξεκίνησε η φωτιά την Τρίτη. Ωστόσο, τόνισε πως στο σημείο επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να το περιορίσουν άμεσα και να μην περάσει στο Φλαμπούρι.

Συναγερμός για τις αναζωπυρώσεις

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις δίνουν οι ισχυρότατες δυνάμεις στις φωτιές της Αττικής, οι οποίες, σύμφωνα με τους αξιωματικούς του Πυροσβεστικού Σώματος, παρουσιάζει μια ελαφρώς καλύτερη εικόνα από το πρωί σε σχέση με τη νύχτα, αλλά εξακολουθούν να τη θεωρούν εξαιρετικά επικίνδυνη ακόμα, καθώς από το μεσημέρι αναμένεται αύξηση της έντασης των ανέμων και σε συνδυασμό με την άνοδο της θερμοκρασίας τις συγκεκριμένες ώρες της ημέρας τα πράγματα μπορούν να γίνουν και πάλι ανεξέλεγκτα.

Για το λόγο αυτό η προσπάθεια όλων των δυνάμεων πυρόσβεσης, επίγειων και εναέριων, εστιάζεται στο να μην δημιουργηθεί και πάλι ενιαίο μέτωπο, που θα μπορούσε να έχει ολέθριες συνέπειες. Όπως αναφέρουν οι πυροσβέστες, η τεράστια έκταση που πήρε η φωτιά από την ημέρα που ξεκίνησε, θα χρειαστεί πολλές ημέρες για να τεθεί υπό έλεγχο. Ωστόσο, αν καταφέρουν να σπάσουν τα μέτωπα, αισιοδοξούν ότι θα μπορούν να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τις αναζωπυρώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΦΩΤΙΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ