Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι καταστροφικές φωτιές που μαίνονται στην Εύβοια, αλλά και αυτές που έπληξαν την Αττική, τη Μεσσηνία και την Ηλεία συγκλονίζουν όλο τον πλανήτη. Σπίτια είναι παραδομένα στις φλόγες, κάτοικοι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και άλλοι αψηφούν τον όποιο κίνδυνο και παλεύουν να σώσουν ό,τι δημιούργησαν με τους κόπους μιας ζωής. Την ίδια στιγμή, αρκετοί πολίτες και φορείς έχουν κινητοποιηθεί, προκειμένου να συγκεντρώσουν απαραίτητα εφόδια που θα ανακουφίσουν τους πυρόπληκτους συμπολίτες μας.

Σημεία συγκέντρωσης έχουν δημιουργηθεί σε πολλά μέρη και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να σπεύσουν και να προσφέρουν ό,τι μπορούν, προκειμένου να βοηθήσουν ανθρώπους και ζώα που υποφέρουν εξαιτίας της πύρινης λαίλαπας.

Περιφέρεια Αττικής

Επειτα από εντολή του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, έχει τεθεί από την Παρασκευή, 6 Αυγούστου, σε λειτουργία σημείο τροφοδοσίας και συγκέντρωσης τροφίμων για πυρόπληκτους. Το σημείο βρίσκεται στη γέφυρα Αφιδνών επί της Εθνικής Οδού.

Πληγέντες και δυνάμεις που συμμετέχουν στη γιγαντιαία προσπάθεια κατάσβεσης μπορούν να απευθύνονται καθώς εκεί διατίθενται τα εξής:

  • μερίδες φαγητού,
  • νερά,
  • μάσκες
  • σάντουιτς

Πλατφόρμα συγκέντρωσης υλικού «ΔΕΣ ΤΟ ΔΑΣΟΣ» από την ΚΕΔΕ

Με επιστολή του προς όλους τους Δημάρχους της χώρας, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου ζητά να στηριχθούν έμπρακτα όλοι οι Δήμοι και οι πολίτες που έχουν πληγεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές των τελευταίων ημερών. Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, αυτή τη δύσκολη στιγμή κανένας Δήμος και κανένας πολίτης δεν πρέπει να αισθάνεται μόνος σε αυτή τη δοκιμασία. Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας από την πρώτη στιγμή έχει έρθει σε επαφή με τους Δήμους που πλήττονται από τις πυρκαγιές, ώστε να καταγράψει τις ανάγκες τους και να μπορέσει να τους βοηθήσει. Στο πλαίσιο αυτό δημιουργήθηκε και τέθηκε σε λειτουργία μια ηλεκτρονική πλατφόρμα, μέσω της οποίας θα μπορούν όσοι Δήμοι αλλά και ιδιώτες χορηγοί ή απλοί πολίτες επιθυμούν, να συνδράμουν στην κάλυψη των αναγκών που έχουν δημιουργηθεί από τις καταστροφές με όποιον τρόπο ο καθένας επιλέξει. Την πλατφόρμα μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ

Δήμος Αθηναίων: Ανοίγουν οι κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα για τους πληγέντες απο τις πυρκαγιές

Για την προσωρινή φιλοξενία πολιτών, των οποίων οι κατοικίες έχουν υποστεί ζημιές από τις πυρκαγιές στην Αττική, ο δήμος Αθηναίων θέτει στη διάθεση των πληγέντων τις εγκαταστάσεις των Παιδικών Κατασκηνώσεων, στον Άγιο Ανδρέα της Νέας Μάκρης. Η σχετική απόφαση ελήφθη από τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, μετά από αίτημα της κυβέρνησης, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της κρίσιμης κατάστασης. Οι πολίτες των πληγεισών περιοχών που έχουν ανάγκη στέγασης και αναζητούν προσωρινή φιλοξενία, μπορούν να επικοινωνούν με τη γραμμή 1135. Οι Παιδικές Κατασκηνώσεις του Δήμου Αθηναίων, μπορούν να φιλοξενήσουν με ασφάλεια 450 άτομα.

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης από τον δήμο Αλίμου

Με πρωτοβουλία του δήμου Αλίμου συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους. Εκτός από την προσφορά ειδών, πολλοί κάτοικοι του Αλίμου προσφέρονται να βοηθήσουν και εθελοντικά στην προσπάθεια.

Με την πολύτιμη βοήθεια των εθελοντών, η Κοινωνική Υπηρεσία (Αυξεντίου & Αριστοτέλους, ισόγειο) θα παραμείνει ανοιχτή, για να συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης από την Παρασκευή (6/8/2021), όλο το Σαββατοκύριακο και όλη τη Δευτέρα (9/8/2021). Το ωράριο για κάθε μέρα (Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα) είναι: 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Τα είδη που συγκεντρώνονται είναι: - Εμφιαλωμένο Νερό - Φυσιολογικός Ορός - Υποσέντονα - Πετσέτες - Μάσκες - Ξηρά Τροφή - Μπολάκια πήλινα - Pulvo - Κηραλοιφή για εγκαύματα

Είδη πρώτης ανάγκης και από τον Δήμο Αγίου Δημητρίου

Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου συγκεντρώνει είδη άμεσης ανάγκης για τους πυρόπληκτους των περιοχών της Αττικής. Όσοι πολίτες επιθυμούν να βοηθήσουν, μπορούν να προσφέρουν είδη από τον παρακάτω κατάλογο: Εμφιαλωμένο Νερό Φυσιολογικός Ορός Υποσέντονα Πετσέτες Μάσκες Ξηρά Τροφή Μπολάκια πήλινα Pulvo Κεραλοιφή για εγκαύματα

• ΧΩΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ: Δημαρχείο Αγίου Δημητρίου (Αγ. Δημητρίου 55) • Τηλ.: 2132007726. • ΩΡΕΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ: Από 8:00 – 20:00 • Καθημερινά και το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Αυγούστου 2021. Ο Δήμος Βύρωνα συγκεντρώνει συσκευασμένα τρόφιμα μακράς διαρκείας και είδη πρώτης ανάγκης για την στήριξη των πυρόπληκτων της Αττικής, της Εύβοιας και της Ηλείας.

Υπάρχει επίσης ανάγκη για: Εμφιαλωμένο νερό Μάσκες προστασίας τύπου ΚΝ95 Βρεφικά είδη Βαζελινούχες γάζες Φυσιολογικός ορός Κρέμες για εγκαύματα Κολλύρια Υποσέντονα Πετσέτες Τροφές ζώων (Σκυλοτροφή, Γατοτροφή κ.λ.π)

Η συγκέντρωση των προσφορών θα γίνει στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ιθώμης 6 τηλ. 210 7653054 από την Δευτέρα 9/8/2021 από τις 9:00 - 12:00.

Κάλεσμα του Δήμου Θεσσαλονίκης για συλλογή βοήθειας για τις περιοχές που πλήττονται από τις πυρκαγιές

Κάλεσμα προς τον επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής αλλά και προς τους πολίτες που έχουν αντίστοιχη δυνατότητα να συνδράμουν την προσπάθεια να στηριχθούν έμπρακτα οι Δήμοι και οι άνθρωποι που πλήττονται από τις καταστροφικές πυρκαγιές των τελευταίων ημερών απευθύνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Έπειτα από επικοινωνία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) έχουν καταγραφεί επιτακτικές ανάγκες αναφορικά με τη συλλογή: Κάθε είδους στρωμάτων και Ζωοτροφών.

Όσες επιχειρήσεις ή πολίτες έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν αυτά τα είδη μπορούν να επικοινωνούν με τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο για δράσεις Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Μωυσίδη, στο τηλέφωνο 6955 511547. H συγκέντρωση των ειδών θα γίνεται στο φουαγιέ του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης καθ΄όλο το 24ωρο (τηλ. 2313 317.777).

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, αναγνωρίζοντας τη κρισιμότητα της κατάστασης και τις τεράστιες ανάγκες που έχουν προκύψει από τις μεγάλης έκτασης φωτιές σε Βαρυμπόμπη, Πάτρα, Ρόδο, Β. Εύβοια, Αρχαία Ολυμπία, διευρύνει το κάλεσμα του στον κόσμο για συγκέντρωση χρημάτων και τροφίμων προς τους πυρόπληκτους όλων των παραπάνω περιοχών. Συγκεκριμένα, προχωρά στο άνοιγμα λογαριασμού τραπέζης προς ενίσχυση των πυρόπληκτων αλλά και των οικόσιτων ζώων που έμειναν χωρίς στέγη, με στόχο να συγκεντρωθεί όσο το δυνατό μεγαλύτερο ποσό.

Όσοι επιθυμούν να συνεισφέρουν οικονομικά παρακαλούνται να καταθέτουν τις δωρεές τους στον παρακάτω τραπεζικό λογαριασμό:

Τράπεζα: EUROBANK Δικαιούχος: Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Αρ. Λογ/σμού: 0026.0240.30.0201205013 IBAN: GR2602602400000300201205013

Όλες οι καταθέσεις θα πρέπει να φέρουν την ένδειξη «Πυρκαγιές». Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο: 210 36 09 825 ή να επισκέπτεστε την ιστοσελίδα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού www.redcross.gr.

Επιπλέον, ο Ε.Ε.Σ. απευθύνει κάλεσμα στο κόσμο για τη συγκέντρωση τροφίμων μακράς διάρκειας (γάλα εβαπορέ, σκόνη γάλακτος για παιδιά, κονσέρβες παντός τύπου, δημητριακά, παξιμάδια, αλεύρι, ζυμαρικά κ.α.) για τις πυρόπληκτες οικογένειες. Σημεία Συγκέντρωσης Τροφίμων: Κεντρική Αποθήκη Ε.Ε.Σ. ’στρους 111-113, Κολωνός Τηλ: 210-5147300, Κεντρικά Γραφεία Ε.Ε.Σ. Λυκαβηττού 1, Κολωνάκι, Τηλ: 210-3609825. Από Δευτέρα έως Παρασκευή, 7:30-14:30.

Βοήθεια για τα χτυπημένα από την πυρκαγιά ζώα

To «Σωματείο Περίθαλψης και Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Stray.gr» έχει φτιάξει σημεία συγκέντρωσης για απαραίτητα είδη για ζώα που χτυπήθηκαν και αυτά από τις πυρκαγιές. 

1. PET STOP- Τατοίου 132 Ν. Ερυθραία

Από εξοπλισμό σε αυτό το σταθμό μπορούν οι πολίτες να παραδίδουν:

  • Λουριά
  • Στηθόλουρα
  • Κολάρα
  • Τροφές
  • Νερά
  • Γατοπαγίδες - Σκυλοπαγίδες
  • Γάντια
  • Κλουβιά μεταφοράς
  • Διπλούς οδηγούς εκπαιδευτικούς

2. Πρώην Λατομείο Γαλατσίου - στο τέλος της οδού Ήρας αριστερά.

Σε συνεργασία με Dogs' Voice στον σταθμό αυτόν καταφθάνουν τα ζώα που έχουν συγκεντρωθεί, ώστε να πραγματοποιηθεί ο κτηνιατρικός έλεγχος από την Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος (Ε.Δ.Κ.Ε.), η καταγραφή τους και κατόπιν προωθούνται στα σπίτια προσωρινής φιλοξενίας.

Από εξοπλισμό σε αυτό το σταθμό παραλαμβάνονται:

  • Crate μεγάλου μεγέθους
  • Μεγάλες λεκάνες και σακούλες με πάγο
  • Υποσέντονα 60*90
  • Αντιπαρασιτικά
  • Σκίαστρα
  • Τροφές
  • Χαρτιά κουζίνας
  • Καθαριστικά δίχως χλώριο
  • Ψυγεία κάμπινγκ μεγάλα
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA