Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Φωτιά στην Αττική: «Θα έχουμε φωτιά εδώ, είναι το Μάτι της Πάρνηθας» - Οι πυροσβέστες προειδοποιούσαν για την Ιπποκράτειο Πολιτεία

«Μετά το Μάτι, ανησυχήσαμε περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Δεν κοιμόμαστε ήσυχοι», είχε αναφέρει κάτοικος της περιοχής

Φωτιά στην Αττική (πηγή: Eurokinissi)
Φωτιά στην Αττική (πηγή: Eurokinissi)

Για την καταστροφή που φαινόταν να έρχεται στην Ιπποκράτειο Πολιτεία οι Αρχές είχαν ειδοποιηθεί. Μία δασική πόλη με έλλειψη αντιπυρικών ζωνών, δυσκολία πρόσβασης στα πυροσβεστικά και πολλούς αδιέξοδους δρόμους. Ήταν 18 Αυγούστου 2018, όταν οι πυροσβέστες είχαν συγκεντρώσει τους 1000 κατοίκους της Ιπποκράτειου Πολιτείας για να τους ενημερώσουν γι' αυτά που θα έπρεπε να κάνουν ώστε να βελτιώσουν τις συνθήκες στη περιοχή τους.

Στις 30 Ιουλίου 2018 είχαν προειδοποιήσει τις Αρχές για τον επερχόμενο κίνδυνο σε περίπτωση φωτιάς στην ευρύτερη περιοχή. Ήταν τότε που η ομάδα Up Stories παρουσίαζε το βίντεο με τίτλο Ιπποκράτειος Πολιτεία SOS. Το Μάτι της Πάρνηθας καθώς και εκτενή έρευνα στους κινδύνους που κρύβει η ευρύτερη περιοχή που βρίσκεται στους πρόποδες της Πάρνηθας.

«Κάθε βράδυ δεν κοιμόμαστε ήσυχοι»

Τα λόγια του Υποδιοικητή 6ου Πυροσβεστικού Σταθμού Βασίλη Βαθρακογιάννη κατά την διάρκεια ενημέρωσης των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της Ιπποκράτειου Πολιτείας τρία ολόκληρα χρόνια πριν είναι μαχαιριά στην καρδιά. Κάτοικος της περιοχής είχε αναφέρει ενδεικτικά στην ΕΡΤ: «Μετά το Μάτι, ανησυχήσαμε περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Ευτυχώς έχουμε τους εθελοντές ευτυχώς, αλλά κάθε βράδυ δεν κοιμόμαστε ήσυχοι». Θα έπρεπε στους μικρούς και στενούς αδιεξόδους δρόμους να έχουν φροντίσει στο τέλος τους να υπάρχει το κατάλληλο άπλωμα προκειμένου εάν μπει ένα πυροσβεστικό όχημα να μπορεί να κάνει επιτόπου αναστροφή και να διαφύγει και πολλά πολλά ακόμα μέτρα.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Φωτιά #πυροσβεστική #πυροσβέστες

Best of Internet