Μενού
  • Α-
  • Α+

Μέσα σε 24 ώρες έχουν γίνει 11 προσαγωγές υπόπτων για εμπρησμό στην Αττική. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN TV, οι αστυνομικοί κάνουν πεζές περιπολίες για να εντοπίσουν αν οι φωτιές ξεσπούν από εμπρηστές. Οι αστυνομικοί κάνουν συνεχείς περιπολίες και, έπειτα από υπόδειξη ανθρώπων και πληροφορίες, προσαγάγουν τα άτομα εκείνα που θεωρούνται ύποπτα για εμπρησμούς. 

Αλλωστε, τόσο ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, όσο και η κυβέρνηση έχουν μιλήσει ανοιχτά για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού, καθώς ξεσπούν φωτιές σε πολλά σημεία της χώρας μας. 

Πατούλης: Οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού που θυμίζει το 2007

Για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού πίσω από τις φωτιές που μαίνονται στην Αττική μίλησε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, με αφορμή τις τρεις συλλήψεις που έγιναν στην Ελλάδα.

«Θα πρέπει να ελεγχθούν όλες οι καταγγελίες. Μέσα στο Πεδίο του Άρεως μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι ήταν καθαρή απόπειρα εμπρησμού. Όλα αυτά φαίνεται ότι δεν είναι τυχαία. Προφανώς πίσω από αυτά υπάρχει ένα σχέδιο. Θυμίζει το 2007 με τις φωτιές και όσο περνούν οι μέρες αυτό επιβεβαιώνεται», ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Πατούλης. Ο περιφερειάρχης Αττικής επεσήμανε πως η διαφορά τώρα είναι ότι υπάρχει καλύτερη ενημέρωση στους πολίτες και με τα μηνύματα του 112. «Υπάρχει όμως τώρα η δυνατότητα της ειδοποίησης. Ο πολίτης μπορεί να καταλάβει τι πρέπει να κάνει. Κανείς δε μπορεί να σβήσει τίποτα με ένα λάστιχο. Είναι μεγάλος ο κίνδυνος και το θερμικό φορτίο που έχει δημιουργηθεί. Άρα θα πρέπει οι οδηγίες από την Πυροσβεστική να τηρούνται».

Ο κ. Πατούλης αποκάλυψε ότι βρέθηκαν γκαζάκια μέσα στο πάρκο «Αντώνης Τρίτσης». «Στο πάρκο Τρίτση βρέθηκαν κάποια γκαζάκια. Όλα αυτά μαρτυρούν ότι υπάρχει μία διάθεση και δεν είναι τίποτα τυχαίο τελικά». Σημείωσε ότι τα σοβαρά μέτωπα είναι στην Μαλακάσα και ο φόβος είναι μην περάσει στον Ωρωπό ενώ το άλλο μέτωπο στις Θρακομακεδόνες. «Θα πρέπει να πέσουν πολλές δυνάμεις στην Αττική», είπε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε και στην βοήθεια των άλλων χωρών. Παράλληλα, ο κ. Πατούλης εξέφρασε την ανησυχία του για την επόμενη μέρα, λέγοντας: «Τώρα είναι η ώρα της μάχης. Η επόμενη μέρα θα πρέπει να δοθεί μάχη για την επούλωση των τραυμάτων σε κάθε πολίτη αλλά το δεύτερο, εμένα με φοβίζει το κομμάτι των πλημμυρών τις επόμενες ημέρες».

Φωτιά στην Πετρούπολη: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη του εμπρηστή

Για τη σύλληψη ενός 47χρονου αναφορικά με τους εμπρησμούς στην Πετρούπολη τοποθετήθηκε η ΕΛΑΣ.Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, από την ανάκριση προέκυψε ότι ο εν λόγω άνδρας προέβη σε εμπρησμούς εντός του άλσους της περιοχής, ενώ εμπλέκεται και στην καύση τεσσάρων κάδων απορριμμάτων.Μάλιστα, κατά τη σύλληψη βρέθηκαν στην κατοχή του αναπτήρας, δύο φιάλες αντισηπτικής λοσιόν και κινητό τηλέφωνο.

Συνελήφθη, απογευματινές ώρες σήμερα (7 Αυγούστου 2021), από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας (Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής), ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για εμπρησμούς στην περιοχή της Πετρούπολης.

Ο ανωτέρω προσήχθη από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης και όπως προέκυψε από την προανάκριση, σήμερα το απόγευμα προέβη σε εμπρησμούς, σε δύο σημεία εντός του άλσους Αγίου Δημητρίου στην Πετρούπολη, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αναπτήρας, δύο φιάλες αντισηπτικής λοσιόν και κινητό τηλέφωνο.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε επιπρόσθετα, η εμπλοκή του και σε εμπρησμούς 4 κάδων απορριμμάτων στην περιοχή της Πετρούπολης που πραγματοποιήθηκαν σήμερα το απόγευμα πλησίον του Άλσους.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Δίωξη για κακούργημα στον εμπρηστή στο Κρυονέρι 

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, ασκήθηκε στον 43χρονο ο οποίος συνελήφθη για εμπρησμό στο Κρυονέρι όταν βρισκόταν σε εξέλιξη η φωτιά. Επίσης η εισαγγελία άσκησε δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για εμπρησμό από πρόθεση στη γυναίκα που συνελήφθη στο Πεδίον του Άρεως

Ο εισαγγελέας, βάσει του νέου Ποινικού Κώδικα του 2019, άσκησε στον 43χρονο κακουργηματική ποινική δίωξη για πρόκληση πυρκαγιάς σε δάσος εκ προθέσεως, με εξάπλωση της φωτιάς σε μεγάλη έκταση, από την οποία προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση. Σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη και σε βαθμό πλημμελήματος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και κατοχή βεγγαλικών.

Την ίδια ώρα η εισαγγελία άσκησε δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για εμπρησμό από πρόθεση με κίνδυνο σε πράγματα, στη γυναίκα που συνελήφθη στο Πεδίον του Άρεως την ώρα που φέρεται να επιχειρούσε να βάλει φωτιά. Η κατηγορούμενη παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA