Μενού
  • Α-
  • Α+

Το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, 5 Αυγούστου, η φωτιά απειλούσε κρίσιμες γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας της Αττικής στο Κρυονέρι. Εκείνη την ώρα δυνάμεις της Πυροσβεστικής και τεχνικοί του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) έδιναν τεράστια μάχη στο Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας στο Κρυονέρι, προκειμένου να κρατηθεί όρθιο το σύστημα ηλεκτρισμού και να αποφευχθεί ένα μπλακ άουτ στο Λεκανοπέδιο.

Στη φωτογραφία που δημοσίευσε στα social media ο διευθύνων σύμβουλος του Διαχειριστή, Μάνος Μανουσάκης, απεικονίζονται ένας πυροσβέστης κι ένας τεχνικός του ΑΔΜΗΕ, δύο από τους πολλούς αφανείς ήρωες που ξεπέρασαν τα όριά τους στην άνιση μάχη με τη φωτιά. Οι άνθρωποι αυτοί της πρώτης γραμμής γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τη σημασία της αλληλεγγύης.

Τα άρβυλα του πυροσβέστη έλιωσαν από τις υψηλές θερμοκρασίες της φωτιάς και ο τεχνικός του Διαχειριστή, όπως φαίνεται στη φωτογραφία, έσπευσε να του δώσει τα δικά του, προκειμένου να ριχτεί ξανά στο μέτωπο κατά της πύρινης απειλής. Ο υπάλληλος του ΑΔΜΗΕ, λίγα λεπτά αργότερα, αφού αποχαιρετούσε τον πυροσβέστη με ένα άγγιγμα στην πλάτη, θα επέστρεφε στο δικό του πόστο για να χειριστεί τα φορτία ηλεκτρικής ενέργειας και να μην πέσει το ρεύμα στην Αττική.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA