Μενού
  • Α-
  • Α+

Ενα μήνυμα γροθιά στο στομάχι, ένα μήνυμα αγανάκτησης και πόνου μοιράζεται με τους διαδικτυακούς της φίλους μια γυναίκα που έζησε την τραγωδία στο Μάτι, με αφορμή τις δύσκολες στιγμές που περνά η χώρα μας με πολλές περιοχές να έχουν παραδοθεί στις φλόγες. Η φωτογράφος και μόνιμη κάτοικος στο Μάτι, Μαρία Κουτρουμπή, θέλησε να πάρει θέση, απευθυνόμενη σε όσους «γράφουν ό,τι τους έρθει στο κεφάλι» για τις εκκενώσεις. 

Οι ώρες αγωνίας που περνούν οι κάτοικοι στις περιοχές που πλήττονται από τις φωτιές έχουν ξυπνήσει μαύρες μνήμες στη φωτογράφο, Μαρία Κουτρουμπή, η οποία περιγράφει με τον δικό της τρόπο τις στιγμές φρίκης που έζησαν τόσο εκείνη όσο και δικοί της άνθρωποι στη φονική φωτιά στο Μάτι τον Ιούλιο του 2018, όταν η χώρα μας θρήνυσε 102 ανθρώπους. 

Η ανάρτησή της για τις φωτιές 

«Αν έψαχνες τη μητέρα σου μέρες και έκλαιγες από πάνω της χωρίς να το καταλάβεις, γιατί είχε τη μορφή κούτσουρου, αν έβλεπες το δέρμα των γειτόνων σου να λιώνει από το θερμικό φορτίο, αν είχες δει αγκαλιασμένα απανθρακωμένα παιδιά, αν έδινες DNA για να δεις αν είναι ο άνθρωπός σου μέσα στη σακούλα, αν σκούπιζες πτώματα από τον δρόμο, θα καταλάβαινες τη σημασία της εκκένωσης. Μη γράφετε ό,τι σας έρθει στο κεφάλι, σας διαβάζουν και Ματιώτες», έγραψε χαρακτηριστικά η Μαρία Κουτρουμπή, εκφράζοντας την αγανάκτησή της.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA