Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Φωτιές στην Ελλάδα: Πάνω από 650.000 στρέμματα οι καμένες εκτάσεις σε Εύβοια, Αττική και Λακωνία

Ξεπερνούν τα 650.000 στρέμματα οι καμένες εκτάσεις σε Εύβοια, Αττική και Λακωνία, έως το μεσημέρι της Κυριακής 8 Αυγούστου 2021

Πηγή: Eurokinissi
Πηγή: Eurokinissi

Για έκτη ημέρα η χώρα κατακαίεται από μεγάλες φωτιές, με τεράστιες εκτάσεις πρασίνου να έχουν δώσει τη θέση τους σε καμένη γη και στάχτες. Χαρακτηριστική είναι η ανάλυση από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr, το οποίο και επεξεργάστηκε το μεσημέρι της Κυριακής (8/8) τις εικόνες υψηλής ανάλυσης του ευρωπαϊκού δορυφόρου Sentinel-2 από τις καμένες περιοχές σε Εύβοια, Αττική και Λακωνία, ώστε να εκτιμηθεί το μέγεθος των εκτάσεων που έχουν μετατραπεί σε στάχτη.

Οπως προκύπτει, έως το μεσημέρι της Κυριακής (8/8) έχουν καεί περίπου 460.000 στρέμματα στην Εύβοια, 80.000 στρέμματα στην Αττική και 110.000 στρέμματα στη Λακωνία, ανεβάζοντας το σύνολο των καμένων εκτάσεων στα 650.000 στρέμματα τουλάχιστον. Με δεδομένο ότι οι φωτιές στην Εύβοια συνεχίζουν να καίνε, η παραπάνω εκτίμηση είναι πολύ πιθανό να μεταβληθεί τις επόμενες ημέρες.

Στο σχήμα που ακολουθεί παρουσιάζονται σε ένθετες εικόνες οι καμένες περιοχές με καφέ αποχρώσεις. Ιδιαίτερα στην ένθετη εικόνα της Βόρειας Εύβοιας φαίνεται ο καπνός από τις πυρκαγιές ενώ με κόκκινους και πορτοκαλί χρωματισμούς φαίνονται τα κυριότερα ενεργά μέτωπα, τόσο στα βόρεια του νησιού αλλά και νοτιότερα, προς το Τρούπι και τα Καλύβια.

Image
Πηγή: meteo.gr

Σύμφωνα με τις έως τώρα εκτιμήσεις του Πληροφοριακού Συστήματος για τις Δασικές Πυρκαγιές στην Ευρώπη (European Forest Fire Information System – EFFIS), στην Εύβοια το 38% περίπου των καμένων περιοχών είναι δασικές εκτάσεις και το 24% άλλες φυσικές εκτάσεις, στην Αττική το ποσοστό των δασικών εκτάσεων ανέρχεται σε 37% περίπου και των λοιπών φυσικών εκτάσεων σε 34% περίπου ενώ στη Λακωνία το 7% ήταν δασικές εκτάσεις και το 55% άλλες φυσικές εκτάσεις.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Φωτιά #Εύβοια #Αττική #Λακωνία

Best of Internet