Μενού
  • Α-
  • Α+

Δεκτό έγινε το επίσημο αίτημα από την Αθήνα προς τη Ρωσία για να αποσταλούν επιπλέον εναέρια μέσα στην Ελλάδα για να συνδράμουν στις φωτιές που κατακαίνε μεγάλο τμήμα της χώρας μας. 

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανάρτηση στο Twitter από τον λογαριασμό της ρωσικής Πρεσβείας στην Ελλάδα: «Με απόφαση του Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, το αίτημα για έκτακτη αποστολή επιπλέον εναέριων μέσων πυρόσβεσης από τη Ρωσία, που μετέφεραν πριν από λίγο ο Πρωθυπουργός Κ.Μητσοτακης και ο ΥΠΕΞ Ν.Δενδιας στους Ρώσους ομολόγους τους, έγινε δεκτό. Η ανταπόκριση θα είναι άμεση».

https://twitter.com/RFEmbassyGr/status/1424726344747847682?ref_src=twsrc^tfw

Αξίζει να σημειωθεί πως νωρίτερα έγινε γνωστό πως και η Τουρκία στέλνει δύο αεροπλάνα Canadair CL-415 για να συνδράμουν τη δύσκολη κατάσταση με τις φωτιές στην Ελλάδα. Mάλιστα, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ευχαρίστησε τον ομόλογό του της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου για την αρωγή.

https://twitter.com/NikosDendias/status/1424717094839537664?ref_src=twsrc^tfw

Το «ευχαριστώ» του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στη Μόσχα

Σε συνέχεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας του Ελληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας Μιχαήλ Μισούστιν, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης επικοινώνησε το απόγευμα της Δευτέρας (9/8) με τον Ρώσο Υπουργό Μεταφορών Βιτάλι Σαβέλιεφ για την παροχή επιπλέον βοήθειας σε αεροπορικά μέσα για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης ευχαρίστησε τον κ. Σαβέλιεφ για την άμεση και έμπρακτη υποστήριξη της Ρωσίας στις δύσκολες στιγμές που ζει η χώρα μας και συγκεκριμενοποίησε το αίτημα της ελληνικής πλευράς για αποστολή δύο ρωσικών αεροσκαφών τύπου Ilyushin Il-76 και δύο ελικοπτέρων τύπου Mil Mi-8, που θα συνδράμουν περαιτέρω στην κατάσβεση των πυρκαγιών. Ο κ. Σαβέλιεφ εξέφρασε στον Αναπληρωτή Υπουργό την ειλικρινή συμπαράστασή του προς την Ελλάδα. Η επικοινωνία έγινε υπό την ιδιότητα των δύο Υπουργών ως Συμπροέδρων της Μεικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας-Ρωσίας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA