Μενού
  • Α-
  • Α+

Δραματική εξακολουθεί να παραμένει η κατάσταση στη Βόρεια Εύβοια, καθώς η φωτιά δεν λέει ακόμα να κοπάσει. Οι εικόνες που επικρατούν είναι βιβλικές, καθώς όπου και να κοιτάξει κάποιος το μόνο που θα αντικρίσει είναι φωτιά και στάχτη. Το πύρινο μέτωπο «καταπίνει» τα πάντα στο διάβα του και πυροσβέστες με τη βοήθεια εθελοντών και κατοίκων έδωσαν για ακόμα μια νύχτα μάχη με τις φλόγες κοντά στο χωριό Καματριάδες.

Γύρω στις 9 το βράδυ σήμανε νέος συναγερμός, καθώς υπήρξε μια νέα μεγάλη αναζωπύρωση στις Καματριάδες. Όπως φαίνονται και στο βίντεο του Reader η φωτιά έχει φωτίσει τη νύχτα και υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση, καθώς φαίνονται οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων να την θέσουν υπό έλεγχο. Η κατάσταση ήταν δύσκολη διότι είχε πέσει το σκοτάδι και οι επίγειες δυνάμεις δεν είχαν καμία βοήθεια από αέρα. Όπως είχε γίνει γνωστό στη μάχη με τις φλόγες είχαν πέσει και πυροσβέστες από τη Σερβία, προκειμένου να βοηθήσουν τους Έλληνες συναδέλφους τους.

Οι φλόγες κατευθύνονται πλέον από τα Αβγαριά στα Καμάρια, όπου σχηματίζεται «ανθρώπινη αλυσίδα» για να ανακοπεί η πορεία του πύρινου μετώπου. Κάτοικοι και πυροσβέστες έδωσαν μεγάλη μάχη για να μην επεκταθεί η πυρκαγιά στα Αβγαριά και παρότι οι φλόγες πέρασαν από την αντιπυρική ζώνη που είχαν δημιουργήσει περιμετρικά του χωριού, τελικά κατάφεραν να περισώσουν τα σπίτια τους.

Αυτήν την ώρα, όλες οι δυνάμεις προσπαθούν ανακόψουν την πορεία της πυρκαγιάς προς την Ιστιαία και έχουν δημιουργήσει αντιπυρικές ζώνες. Στα Ελληνικά και το Ψαροπούλι κατάφεραν να περιορίσουν τη φωτιά σε χαράδρα, ούτως ώστε με την έναρξη των πτήσεων των εναέριων, να περιοριστεί κάθε άμεσος κίνδυνος για την ευρύτερη περιοχή. Παράλληλα, οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς, με κυριότερες εκείνες στις Γούβες, στις Γαλατσάδες, στο Ψαροπούλι και στο Καστρί.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA