Μενού
  • Α-
  • Α+

Νέα αναζωπύρωση της φωτιάς έγινε στο μέτωπο στο Ασμήνιο και οι κάτοικοι της περιοχής έλαβαν μήνυμα από το 112 για να εκκενώσουν το χωριό και να κατευθυνθούν νοτιοδυτικά προς την Ιστιαία. Οι κάτοικοι τα μαζεύουν και φεύγουν άρον άρον από το χωριό που βρίσκεται στο βόρειο άκρο της Εύβοιας και κατευθύνονται προς την κωμόπολη που αποτελεί καταφύγιο για τους πληττόμενους από τα μέτωπα τις τελευταίες ημέρες.

Ωστόσο, πολλοί είναι οι κάτοικοι που αρνούνται να αφήσουν τα σπίτια τους κι έτσι απομακρύνονται κυρίως τα γυναικόπαιδα, οι ηλικιωμένοι και οι ευπαθείς ομάδες, με τους νεαρότερους να παραμένουν πίσω για να παλέψουν με τις φλόγες και να σώσουν το χωριό τους, στο οποίο ηχούν οι καμπάνες για να ενημερώσουν για τον κίνδυνο του πύρινου εφιάλτη.

Οι κάτοικοι είναι αγανακτισμένοι, καθώς εδώ και μέρες εκλιπαρούν για βοήθεια, κυρίως από αέρος και οι εκκλήσεις τους δεν εισακούγονται. Αποφάσισαν λοιπόν, να διακινδυνεύσουν τη σωματική τους ακεραιότητα για να προσπαθήσουν να σώσουν το χωριό και τις περιουσίες τους με ίδια μέσα, την ώρα που ο πύρινος κλοιός ζώνει το Ασμήνιο. Αυτή την ώρα πάντως, 4 ελικόπτερα επιχειρούν στο μέτωπο στο Ασμήνιο και προσπαθούν να κρατήσουν το μέτωπο έξω από το χωριό και τις περιουσίες των κατοίκων. Το Ασμήνιο ανήκει στο Δήμο Αρτεμισίου κι αριθμεί περί τους 800 κατοίκους, και τους καλοκαιρινούς μήνες, ο πληθυσμός σχεδόν τριπλασιάζεται μιας και πρόκειται για παραθαλάσσιο χωριό.

https://twitter.com/112Greece/status/1425020550045372419?ref_src=twsrc^tfw

Στο κέντρο του χωριού υπάρχει ένα σπίτι με ταράτσα, το οποίο αποτελεί και το παρατηρητήριο των κατοίκων, καθώς έχει θέα περιμετρικά στο Ασμήνιο και από εκεί δίνονται οι εντολές για το πού θα πρέπει να κινηθούν οι κάτοικοι και οι εθελοντές για να προσπαθήσουν να αναχαιτίσουν τις φλόγες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA