Μενού
  • Α-
  • Α+

 Δύσκολες ώρες για το χωριό Δωδεκάμετρο Γορτυνίας στην Αρκαδία, το οποίο έχουν κυκλώσει οι φλόγες της φωτιάς. Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό OPEN κάτοικοι και πυροσβεστική προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση που είναι δραματική την τελευταία ώρα.Νωρίτερα,  ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Χρήστος Λαμπρόπουλος είπε ότι αναζωπυρώσεις σημειώνονται σε περιοχές της Γορτυνίας. Μάλιστα, όπως τόνισε, «η σημαντικότερη αναζωπύρωση έχει σημειωθεί στην περιοχή Λιβαδάκι, όπου υπάρχει πολύ πυκνή βλάστηση και άμεσα πρόκειται να επιχειρήσουν τα εναέρια μέσα». 

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fmiltiadis.lytras%2Fvideos%2F385960692961923%2F&show_text=0&width=267

Όσον αφορά στο αν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές, ο αντιπεριφερειάρχης είπε ότι «ο οικισμός Λιβαδάκι έχει ήδη εκκενωθεί για προληπτικούς λόγους». Επίσης, αναζωπυρώσεις έχουν σημειωθεί στις περιοχές Τουμπίτσι, Δάφνη και Καπελίτσα, οι οποίες αντιμετωπίζονται από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.  Σχετικά με το δεύτερο μέτωπο, στην περιοχή της Μεγαλόπολης, ο Χρήστος Λαμπρόπουλος είπε στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι «η εικόνα της φωτιάς είναι καλύτερη σήμερα».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA