Μενού
  • Α-
  • Α+

Πύρινη κόλαση στη Γορτυνία, καθώς διατάχθηκε η εκκένωση 20 και πλέον χωριών στην Αρκαδία στα σύνορα με την Ηλεία. Η φωτιά έχει ξεφύγει από το Δωδεκάμετρο κι απειλεί σπίτια σε δεκάδες οικισμούς. Η ταχύτητα του μετώπου είναι μεγάλη, με αποτέλεσμα να μην είναι καθόλου εύκολη υπόθεση η κατάσβεση της πυρκαγιάς. Μάλιστα, οι αλλαγές στην κατεύθυνση του ανέμου κάνουν ακόμα πιο επικίνδυνη την κατάσταση. Για τον λόγο αυτό, πολίτες που βρίσκονται στην περιοχή έχουν λάβει μηνύματα για εκκένωση και καλούνται να κατευθυνθούν προς τα Τρόπαια Αρκαδίας ή την Τρίπολη.

Συγκεκριμένα, έχει δοθεί εντολή από το 112 να εκκενωθούν οι οικισμοί Παλαιοχώρι, Πύρρης, Άγιος Ιωάννης, Λώτης, Λιοδώρα, Καστράκι, Φαναράκι, Χρυσοχώρι, Ιαματικές Πηγές, Λουτρά, Λίθαρος, Αγιονέρι, Παρνασσός, Όχθια, Αετοράχη, Κάλλιανη, Δόξα και Τουμπίτσι. 

Την ίδια ώρα οι άνεμοι σπρώχνουν το μέτωπο και προς την Ηλεία και συγκεκριμένα στις περιοχές της Ανδρίτσαινας και της Καλλιθέας.

Περισσότερα σε νεότερη ανάρτηση...

https://twitter.com/112Greece/status/1425085454198714371?ref_src=twsrc^tfwhttps://twitter.com/112Greece/status/1425085636101517314?ref_src=twsrc^tfw

Σε δραματικούς τόνους απηύθυνε έκκληση για βοήθεια για να περιοριστεί το πύρινο μέτωπο στη Γορτυνία ο Δήμαρχος της περιοχής Ευστάθιος Κούλης. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κάνοντας λόγο για κρίσιμη κατάσταση.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA