Μενού
  • Α-
  • Α+

Όσο η Εύβοια καιγόταν για έβδομη ημέρα, τα λόγια ενός δασκάλου στην κάμερα του Open το μεσημέρι της Δευτέρας, δεν μπορούν να αφήσουν κανέναν ασυγκίνητο. «Τι άλλο να κάνουμε; Εκλιπαρούμε, ζητάμε βοήθεια, κλαίμε», ήταν τα απεγνωσμένα λόγια του δασκάλου στο Πευκί, που έβλεπε τις φλόγες να είναι έτοιμες να τυλίξουν το σπίτι του. 

«Η κατάσταση σήμερα (σ.σ χθες) είναι ευνοϊκή. Γιατί η φωτιά έρπει στην κυριολεξία σε λίγα τετραγωνικά. Αν δεν έρθει ελικόπτερο να κάνει δύο ρίψεις, το βράδυ θα έχουμε καεί!» δηλώνε στο Open TV ο δάσκαλος από το Πευκί. «Τι άλλο να κάνουμε; Εκλιπαρούμε, ζητάμε βοήθεια, κλαίμε. Βλέπουμε τον τόπο μας και κλαίμε. Αλλά το δάκρυ μας σβήνει τη φωτιά αν πάμε από κάτω. Με τα δάκρυά μας θα σβήσουμε τη φωτιά, δεν μπορεί ένα ελικόπτερο να τη σβήσει; Έλεος!», δήλωνε απεγνωσμένος.

Οι φλόγες επέστρεψαν στο Πευκί - Προσαγωγή ενός υπόπτου για εμπρησμό

Νέα τροπή φαίνεται πως έχει πάρει η μεγάλη φωτιά που μαίνεται στη βόρεια Εύβοια καθώς οι ισχυροί άνεμοι στέλνουν τις φλόγες ξανά στο Πευκί. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν τιτάνια μάχη με την πύρινη λαίλαπα, καθώς το μέτωπο στο Ασμήνιο έχει αναζωπυρωθεί. Μάλιστα, ο αριθμός έκτακτης ανάγκης «112» έστειλε και νέο μήνυμα για εκκένωση του Ασμηνίου. Ωστόσο, οι κάτοικοι αρνούνται να φύγουν. «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Ασμήνιο Ευβοίας εκκενώστε τώρα προς Ιστιαία. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο μήνυμα του 112.

Την ίδια ώρα, όπως έγινε γνωστό, οι Αρχές προχώρησαν στην προσαγωγή ενός ατόμου, ο οποίος είναι ύποπτος για εμπρησμό. Νωρίτερα, οι κάτοικοι είχαν καταγγείλει ότι είχαν εντοπίσει γκαζάκια στην περιοχή, καθώς και ένα αυτοκίνητο να κινείται στο βουνό. Οι τοπικές Αρχές εξετάζουν αν πρόκειται για το άτομο που φέρεται να έχει βάλει τη φωτιά στο σημείο, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ.

Η δασική φωτιά στη βόρεια Εύβοια είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 873 πυροσβέστες με 50 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 229 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων των δυνάμεων που έχουν διατεθεί μέσω του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα από την Κύπρο 40 πυροσβέστες με 2 οχήματα, από Ουκρανία 100 πυροσβέστες, από Σερβία 39 πυροσβέστες με 14 οχήματα και ένα ασθενοφόρο, από Ρουμανία 108 πυροσβέστες με 21 οχήματα, από τη Σλοβακία 75 πυροσβέστες με 30 οχήματα και από Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα και το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA