ΚΟΙΝΩΝΙΑ
11/08/2021 09:03

Κορονοϊός - Τζανάκης: Μεγάλη προσοχή στην Κρήτη – Ιερείς δημιουργούν συνθήκες υπερμετάδοσης

«Καμπανάκι» από τον καθηγητή πνευμονολογίας, Νίκο Τζανάκη, για τα κρούσματα κορονοϊού στην Κρήτη: «Ιερείς παρακούν την Ιερά Σύνοδο και δημιουργούν συνθήκες υπερμετάδοσης»

Κορονοϊός - Τζανάκης: Μεγάλη προσοχή στην Κρήτη – Ιερείς δημιουργούν συνθήκες υπερμετάδοσης
Πηγή: Eurokinissi (φωτογραφία αρχείου)
Ανάγνωση:

Τον κώδωνα του κινδύνου για τα διαρκώς αυξανόμενα κρούσματα κορονοϊού στην Κρήτη κρούει ο καθηγητής πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης. Ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και Διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Creta αναφέρθηκε στα πάρα πολλά κρούσματα που καταγράφονται στο νησί, επισημαίνοντας πως πολλοί που παρευρίσκονται σε κοινωνικές εκδηλώσεις δεν λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Ο Νίκος Τζανάκης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το Ηράκλειο και η Κρήτη έχουν τόσα πολλά κρούσματα κορονοϊού που ποτέ άλλοτε δεν είχε. Σε αυτό το κύμα, το Ηράκλειο έχει σπάσει τρεις φορές διαδοχικά το ανώτατο όριο. Είχαμε την πρόβλεψη ότι ίσως φτάναμε κοντά στα 300 στο Ηράκλειο αλλά ήταν η χειρότερη πρόβλεψη που θα μπορούσαμε να κάνουμε. Μάλιστα, μας έδωσε μια ελπίδα το περασμένο 10ήμερο, μια μικρή ύφεση που είχαμε, που έδειχνε ικανό να σταματήσει την πανδημία σε αυτό το επίπεδο, πλην όμως φαίνεται ότι η ύφεση αυτή ήταν το εφαλτήριο για μια μεγαλύτερη αύξηση. Ελπίζω το lockdown να λειτουργήσει ώστε να βάλουμε μυαλό, να μπορέσουμε να συμπεριφερθούμε σωστά».

Παράλληλα, αποκάλυψε πως πολλοί είναι αυτοί που παρευρίσκονται σε κοινωνικές εκδηλώσεις χωρίς να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας: «Προτρέπω τους πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί. Έχουμε το φαινόμενο αρκετοί ιερείς να παρακούν την Ιερά Σύνοδο και να δημιουργούν συνθήκες υπερμεταδοτικές στις εκκλησίες και στις θρησκευτικές τελετές. Ιερείς που δεν έχουν την αίσθηση ότι υπάρχει κίνδυνος για τους εαυτούς τους και το ποίμνιο τους, πολλές φορές καταπατούν οι ίδιοι τα μέτρα αυτοπροστασίας και δημιουργούν συνθήκες υπερμετάδοσης στους ναούς και γύρω από αυτούς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΚΡΗΤΗ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΝΙΚΟΣ ΤΖΑΝΑΚΗΣ ΙΕΡΕΙΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ