Μενού
  • Α-
  • Α+

Νέα μεγάλη αναζωπύρωση της φωτιάς προσπαθούν να αντιμετωπίσουν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής στη Γορτυνία. Συγκεκριμένα, κοντά στον ποταμό Λάδωνα στο χωριό Λιβαδάκι οι πυροσβέστες δίνουν πραγματική μάχη, προκειμένου η φωτιά να περιοριστεί προτού να είναι αργά.

Πλάνα από την επιχείρηση της Πυροσβεστικής μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, όπου μεταξύ άλλων διακρίνεται ένα ελικόπτερο Ericsson να ανεφοδιάζεται με νερό στον ποταμό Λάδωνα. 

Τα πλάνα είναι συγκλονιστικά: 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, υπήρξε αναζωπύρωση στο μέτωπο της Γορτυνίας και έχει γίνει εισήγηση για εκκένωση των χωριών Καλλιάνι, Οχθια και Αετοράχη. Όπως ανέφερε νωρίτερα στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Χρήστος Λαμπρόπουλος, «έχουν ενισχυθεί οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή και, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προγνώσεις, αναμένεται να φθάσουν μέχρι τα 5 μποφόρ, και αυτό δεν είναι καλό». Παράλληλα, μηχανήματα έργου έχουν δημιουργήσει και συνεχίζουν να δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες, προκειμένου να μην πλησιάσει η φωτιά στο όρος Μαίναλο.

Νωρίτερα, ο αντιπεριφερειάρχης ανέφερε ότι «αρκετοί κάτοικοι των οικισμών που έχουν εκκενωθεί προληπτικά έχουν επιστρέψει στις περιοχές τους και βοηθούν στο έργο της πυρόσβεσης τόσο στις κατοικημένες περιοχές όσο και κοντά στο οδικό δίκτυο, ώστε να μην πλησιάσει η φωτιά». Όσον αφορά στους κατοίκους που έχουν απομακρυνθεί από τους οικισμούς, ο αντιπεριφερειάρχης σημείωσε ότι «φιλοξενούνται με μέριμνα του δήμου Γορτυνίας σε ξενώνες και στην περιοχή Τρόπαια».

Ακόμη, όπως πρόσθεσε, «η περιφέρεια είναι σε συνεννόηση με τον δήμο της Τρίπολης, ώστε, αν χρειαστεί, να φιλοξενηθούν στην πόλη». Ο Χρήστος Λαμπρόπουλος επισήμανε ότι «παραμένουν τα προβλήματα με την ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση», συμπληρώνοντας ότι «είναι αναγκαίο να υπάρξει μέριμνα για ζωοτροφές, αφού στην περιοχή υπάρχουν κτηνοτροφικές μονάδες».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA