Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Ομάδα helitack: Πώς οι «κομάντο» της Πυροσβεστικής φτάνουν σε σημεία που δεν μπορεί κανένας άλλος - Εντυπωσιακό βίντεο

Τα πληρώματα helitack είναι ειδικές ομάδες της Πυροσβεστικής που μεταφέρονται με ελικόπτερο σε φωτιές και μπορούν να προσεγγίσουν τα πιο δύσβατα σημεία - Εντυπωσιακό βίντεο

Πηγή: YouTube
Πηγή: YouTube

Ένα εντυπωσιακό βίντεο ανέβασε το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδος στο κανάλι του στο YouTube, στο οποίο αποτυπώνεται πώς η ομάδα helitack προσεγγίζει με ελικόπτερο ένα δυσπρόσιτο σημείο όπου έχει ξεσπάσει φωτιά και τη σβήνει. Τα πληρώματα helitack είναι ομάδες πυροσβεστών που μεταφέρονται με ελικόπτερο σε πυρκαγιές.

Μπορούν να ανταποκρίνονται άμεσα, επιχειρώντας σε δυσπρόσιτα σημεία πλησίον της φωτιάς, όπου δεν μπορούν να προσεγγίσουν πυροσβεστικά οχήματα, ενώ μπορούν να κατέλθουν με ραπέλ ή με σύστημα hoist από το ελικόπτερο, όταν αυτό δεν μπορεί να προσγειωθεί και να δημιουργήσουν ζώνη προσγείωσης ελικοπτέρου για την περαιτέρω μεταφορά επίγειων δυνάμεων.

Είναι εκπαιδευμένα και εξοπλισμένα με εργαλεία πυρόσβεσης, όπως εργαλεία χτυπήματος, αλυσοπρίονα, φορητές δεξαμενές ύδατος (που υδροδοτούνται από ελικόπτερα), με τα οποία προσβάλλουν την πυρκαγιά.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#πυροσβεστική #Φωτιά #ελικόπτερο

Best of Internet