Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε εξέλιξη είναι η διαδικασία περισυλλογής 17 επιβαινόντων θαλαμηγού σκάφους, 30 μέτρων, με σημαία Μεγάλης Βρετανίας, που βυθίστηκε -από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία- στη θαλάσσια περιοχή 16 μίλια βορειοδυτικά της Μήλου.

Στη θαλάσσια περιοχή όπου σημειώθηκε το συμβάν βρίσκεται ήδη το ταχύπλοο sea jet 2, το οποίο ξεκίνησε τη διαδικασία περισυλλογής των επιβαινόντων από τη θάλασσα. Στο σημείο έχουν σπεύσει τρία πλωτά του Λιμενικού και παραπλέοντα πλοία, ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και της ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Οπως δήλωσε ο Δήμαρχος Μήλου Μανώλης Μικέλης στον ΣΚΑΪ, το σημείο είναι δύσκολο και βρίσκεται ανάμεσα στην Αντίμηλο και την Φαλκονέρα. Αξίζει να σημειωθεί πως αρχικά είχε μεταδοθεί η πληροφορία ότι στο σκάφος επέβαιναν 18 άτομα. Στη θαλάσσια περιοχή ο καιρός είναι καλός και πνέουν άνεμοι έντασης 4 με 5 μποφόρ. Όπως ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος τύπου του Λιμενικού Νίκος Κοκκαλάς, και τα 17 άτομα βρίσκονται μέσα στη θάλασσα και είναι καλά στην υγεία τους. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA