Μενού
  • Α-
  • Α+

Ανακοινώσεις σχετικά με την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας έκανε ο καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Χαράλαμπος Γώγος. Ο κ. Γώγος ξεκίνησε την ενημέρωση, εκφράζοντας τη θλίψη του - και εκ μέρους όλης της επιτροπής - για τις καταστροφικές φωτιές που έπληξαν τη χώρα μας τις τελευταίες ημέρες. Ο ίδιος ανέφερε πως συνολικά έγιναν πάνω από 100.000 τεστ κορονοϊού τις τελευταίες 24 ώρες, αναλύοντας επίσης τα επιδημιολογικά δεδομένα της ανακοίνωσης του ΕΟΔΥ.

«Η πανδημία εξακολουθεί να αποτελεί τη νόσο των νέων με μέσο όρο τα 29 έτη», ανέφερε ο κ. Γώγος, συμπληρώνοντας: «Αρχίζει όμως να "χτυπά" και μεγαλύτερες ηλικίες. Σε λίγο καιρό, ένα πιθανό πρόβλημα θα είναι η παρουσία του ιού στην εκπαίδευση. Είναι σημαντικό οι νέοι να ελέγχονται με τεστ τόσο πηγαίνοντας για διακοπές όσο -και κυριότερο- γυρίζοντας, ειδικά αν έχουν στο περιβάλλον τους ευάλωτα άτομα». Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις διασωληνώσεις αλλά και στις εισαγωγές στα νοσοκομεία, τονίζοντας επίσης την σημασία του εμβολιασμού. Τήρηση μέτρων, σωστή χρήση μάσκας και εμβολιασμός το τρίπτυχο των όσων επισήμανε ο κ. Γώγος.

«Ο πόλεμος αλλάζει μορφή. Το Δέλτα στέλεχος είναι πολύ ισχυρό, ο κόσμος έχει κουραστεί», επεσήμανε, προσθέτοντας τη σημασία του εμβολιασμού για να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τον εφιάλτη του κορονοϊού. «Στις ΜΕΘ, το 99% είναι ανεμβολίαστοι» πρόσθεσε και επεσήμανε ότι σύντομα η μετάλλαξη Δέλτα θα επικρατήσει στο 90%. 

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA