Μενού
  • Α-
  • Α+

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν 32 κορυφαίοι επιστήμονες από 17 χώρες της Ευρώπης, ανάμεσά τους και ο Σωτήρης Τσιόδρας και τρεις ακόμη Ελληνες, επισημαίνοντας πως δίχως μια ενιαία αποτελεσματική στρατηγική, η Ευρώπη κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπη με νέα έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού, παρόμοια με αυτή του προηγούμενου φθινοπώρου. Οι 32 κορυφαίοι επιστήμονες εξέφρασαν την ανησυχία τους, σημαίνοντας καμπανάκι κινδύνου για μία νέα έξαρση κρουσμάτων στην Ευρώπη. Οι 32 επιστήμονες, ανάμεσά τους και ο Σωτήρης Τσιόδρας, εξέφρασαν την ανησυχία τους για πιθανή αύξηση της ζήτησης κλινών στα νοσοκομεία και τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας

Οι ερευνητές προτείνουν κοινή ευρωπαϊκή δράση και την ενδεχόμενη λήψη νέων περιοριστικών μέτρων, όσο πηγαίνουμε προς τον χειμώνα. Στο κείμενό τους αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Οι περιορισμοί μπορούν να αρθούν πλήρως και με ασφάλεια όταν επιτευχθεί υψηλή εμβολιαστική κάλυψη και όσο τα εμβόλια εξελίσσονται και παραμένουν αποτελεσματικά έναντι νέων μεταλλάξεων», επισημαίνουν στο άρθρο τους. 

Στο μεταξύ, επείγουσα επιστολή σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων στο Σύστημα Υγείας έστειλε στους διοικητές των νοσοκομείων ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης. «Δεν νοείται κάποιος συμπολίτης μας, ο οποίος προσέρχεται σε μία υγειονομική δομή να είναι εκτεθειμένος στον κίνδυνο από τη διασπορά του κορονοϊού στη δομή αυτή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κοντοζαμάνης. Με τη σειρά του, πάντως, ο ειδικευόμενος παθολόγος, Αναστάσιος Παπαγιώργος, δηλώνει: «Είμαστε 100% υπέρ του μαζικού εμβολιασμού».

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το πρωί της Πέμπτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην επιβράδυνση του ρυθμού εμβολιασμών. «Το καλοκαίρι ο κόσμος λείπει». Πάντως, ζήτησε να συνεχιστούν οι εμβολιασμοί και ξεκαθάρισε ότι δεν θα μπει σε νέο lockdown η χώρα. Μήνυμα για εμβολιασμό έστειλε και ο καθηγητής, Χαράλαμπος Γώγος, τονίζοντας ότι σε λίγο καιρό η μετάλλαξη Δέλτα θα κυριαρχήσει. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA