ΚΟΙΝΩΝΙΑ
13/08/2021 07:42

Φωτιές στην Ελλάδα: Χωρίς ενεργό μέτωπο στη Γορτυνία – Σε επιφυλακή για αναζωπυρώσεις σε Ηλεία, Ανατολική Μάνη

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν στη Γορτυνία και τη γειτονική Ηλεία, συγκεκριμένα σε περιοχές του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, προκειμένου να αντιμετωπίζουν άμεσα τις όποιες εστίες της φωτιάς, αλλά και τις ενδεχόμενες αναζωπυρώσεις

Φωτιές στην Ελλάδα: Χωρίς ενεργό μέτωπο στη Γορτυνία – Σε επιφυλακή για αναζωπυρώσεις σε Ηλεία, Ανατολική Μάνη
Πηγή: Eurokinissi
Ανάγνωση:

Απομακρύνεται ο πύρινος εφιάλτης από τα μέτωπα της χώρας, καθώς η εικόνα είναι πολύ καλύτερη από χθες τη νύχτα σε Γορτυνία κι Ανατολική Μάνη. Ωστόσο, οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή, ώστε να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενες νέες αναζωπυρώσεις της φωτιάς στη Γορτυνία. Στόχος των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι η αντιμετώπιση των μικρών εστιών φωτιάς, ώστε να μην πάρουν έκταση και γίνουν απειλητικές για κατοικημένες περιοχές.

Παράλληλα, σε ετοιμότητα βρίσκονται και κάτοικοι των οικισμών της Γορτυνίας, προκειμένου να συνδράμουν κι αυτοί σε περίπτωση που υπάρξει κάποια επικίνδυνη αναζωπύρωση. Στο μεταξύ, με το πρώτο φως της ημέρας αναμένεται να επιχειρήσουν εκ νέου τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα, ενώ στο έργο της πυρόσβεσης συμβάλουν τα μηχανήματα έργου και οι υδροφόρες της αυτοδιοίκησης.

Ηλεία

Σε ό,τι αφορά στην Ηλεία, μέχρι αργά το βράδυ της Πέμπτης δεν υπήρχε ενεργό μέτωπο της φωτιάς, ενώ η βροχή που εκδηλώθηκε στις περιοχές Ξηρόκαμπος και Βασιλάκι, του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, έσβησε τις όποιες μικρές εστίες φωτιάς υπήρχαν. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, τα πεζοπόρα τμήμα και τα μηχανήματα έργου αντιμετώπισαν αποτελεσματικά ό,τι έκαιγε στις περιοχές Λάσδικα, Κρυονέρι και Μηλιές. Πάντως, όλη τη νύχτα, πυροσβεστικές δυνάμεις βρίσκονταν σε διάφορα σημεία της Ηλείας, ώστε να επέμβουν αν χρειαστεί.

Ανατολική Μάνη

Επίσης, και στην Aνατολική Μάνη οι δυνάμεις πυρόσβεσης επιχειρούσαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, τόσο στις περιοχές Σκαμνάκι, Δεσφίνα και Καρέα, που σημειώθηκαν αναζωπυρώσεις τις απογευματινές ώρες, όσο και σε γειτονικά σημεία, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα ενδεχόμενες νέες αναζωπυρώσεις και παράλληλα να αποτρέψουν πιθανή επέκταση της φωτιάς προς οικισμούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΦΩΤΙΑ ΑΡΚΑΔΙΑ ΜΑΝΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ