Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Φωτιά στη Γορτυνία: Αποχαιρέτησαν τους Γάλλους πυροσβέστες με... συρτάκι

Με φαγητά, κρασιά, μπύρες και... συρτάκι οι κάτοικοι της Γορτυνίας είπαν το δικό τους «ευχαριστώ» στους Γάλλους πυροσβέστες που επιστρέφουν

Πηγή: Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας
Πηγή: Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Με ένα… συρτάκι αποχαιρέτησαν οι κάτοικοι της περιοχής τους Γάλλους πυροσβέστες που συνέβαλαν αποφασιστικά στην αντιμετώπιση της μεγάλης φωτιάς στη Γορτυνία. Οπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ, έξω από το κεντρικό καφενείο του χωριού Καλλιάνι, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε για να ευχαριστήσει τους πυροσβέστες ενώ πολλοί χόρεψαν και συρτάκι. Μάλιστα, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης τους έκαναν και το τραπέζι με φαγητά, κρασί και μπύρες.

«Οι Γάλλοι φίλοι μας φεύγουν. Ευχαριστούμε τους θαρραλέους πυροσβέστες και τους ηρωικούς πιλότους από τα Canadair που κινητοποιήθηκαν στην Ελλάδα για να πολεμήσουν εναντίον των πυρκαγιών» επεσήμανε από την πλευρά της η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στον λογαριασμό της στο Twitter.

Την ίδια στιγμή, καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η κατάσταση με τη φωτιά στη Γορτυνία, ενώ και οι αναζωπυρώσεις που σημειώθηκαν στη Μεγαλόπολη έχουν αντιμετωπιστεί. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, όλη την νύχτα επιχειρούσαν και συνεχίζουν να επιχειρούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και τα πεζοπόρα τμήματα στη Γορτυνία, ώστε οι μικρές και διάσπαρτες εστίες φωτιάς, κυρίως σε δύσβατα σημεία, να μην προκαλέσουν αναζωπυρώσεις.

Μαζί με τους πυροσβέστες έτοιμοι για να αντιμετωπίσουν αναζωπυρώσεις ήταν και εξακολουθούν να είναι και οι κάτοικοι της περιοχής, που βρίσκονται γύρω από τους οικισμούς, ενώ σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Φωτιά #πυροσβέστες #Γαλλία #Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας