Μενού
  • Α-
  • Α+

Την ώρα που ακόμα είναι σε επιφυλακή οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη βόρεια Εύβοια για τυχόν αναζωπυρώσεις από τη μεγάλη φωτιά που κατέκαψε την περιοχή, νέα πυρκαγιά ξέσπασε το πρωί της Παρασκευής (13/8) στο Μίστρο του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής και καίει δασική έκταση ενώ οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ισχυροί. Στο σημείο επιχειρούν επίγειες δυνάμεις ενώ αναμένονται και εναέρια μέσα.

https://twitter.com/pyrosvestiki/status/1426101049954340864?ref_src=twsrc^tfw

Στο σημείο επιχειρούν εθελοντές και υδροφόρες του δήμου Διρφύων Μεσσαπίων, παρουσία του δήμαρχου Γιώργου Ψαθά και του αντιδήμαρχου Μπάμπη Τσώκου. Μάλιστα, όπως αναφέρει το Open, η φωτιά ξέσπασε λόγω κεραυνού.

Τα μέτωπα σε Αττική, Εύβοια, Ηλεία - Αρκαδία

Οσον αφορά τα πύρινα μέτωπα που εξακολουθούν να μαίνονται στη χώρα, η Πυροσβεστική ενημερώνει:

«Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις κατάσβεσης σε διάφορα μέτωπα στην Επικράτεια ενώ ισχυρές δυνάμεις παραμένουν στις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε Πάρνηθα, Βόρεια Εύβοια και Ηλεία – Αρκαδία. Στις επιχειρήσεις κατάσβεσης συνδρομή παρέχουν και δυνάμεις που διατέθηκαν μέσω του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, καθώς και μέσω διμερών συμβάσεων. Επίσης, συνδρομή παρέχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.

• Στη δασική πυρκαγιά της Πάρνηθας, συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις. Συνδρομή παρέχουν ο Ελληνικός Στρατός με πεζοπόρα τμήματα, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.

• Στη δασική πυρκαγιά της Βόρειας Εύβοιας συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις που έχουν ενισχυθεί μέσω του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα, από Ουκρανία 100 πυροσβέστες, από Σερβία 39 πυροσβέστες με 14 οχήματα και ένα ασθενοφόρο, από Ρουμανία 108 πυροσβέστες με 21 οχήματα, από τη Σλοβακία 75 πυροσβέστες με 30 οχήματα, από Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα, από Μολδαβία 25 πυροσβέστες με 4 οχήματα και το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Για την αεροπυρόσβεση έχει κινητοποιηθεί 1 Ε/Π. Συνδρομή παρέχουν το Λιμενικό Σώμα, οι Ένοπλες Δυνάμεις με πεζοπόρα τμήματα, εθελοντές πυροσβέστες και η τοπική αυτοδιοίκηση με υδροφόρες και μηχανήματα έργου.

• Στις δασικές πυρκαγιές της Αρχαίας Ολυμπίας Ηλείας και της Γορτυνίας Αρκαδίας, συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις που έχουν ενισχυθεί μέσω του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα από την Τσεχία 35 πυροσβέστες με 14 οχήματα, από τη Γαλλία 240 πυροσβέστες με 60 οχήματα, από τη Γερμανία 244 πυροσβέστες με 56 οχήματα και από Αυστρία 40 πυροσβέστες με 13 οχήματα, ενώ στην περιοχή της πυρκαγιάς βρίσκεται και το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Για την αεροπυρόσβεση έχει κινητοποιηθεί 1 Ε/Π. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Όλες οι Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος στην Επικράτεια παραμένουν σε γενική επιφυλακή».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA