Μενού
  • Α-
  • Α+

Μία από τις μεγαλύτερες γιορτές του Χριστιανισμού σήμερα, η Κοίμηση της Θεοτόκου, με τους πιστούς να επισκέπτονται τις εκκλησίες ώστε να προσκυνήσουν στην εικόνα της Παναγίας. Και φέτος τον Δεκαπενταύγουστο ωστόσο υπάρχουν συγκεκριμένα υγειονομικά μέτρα ιδίως στα μεγάλα προσκυνήματα.

Διαβάστε ακόμη: Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Περιστερίου Κλήμης

Οι προστατευτικές μάσκες είναι υποχρεωτικές για όλους τους πιστούς που επισκέπτονται τις εκκλησίες, όπως και οι αποστάσεις αλλά και συνολικά τα υγειονομικά μέτρα.

Στην Τήνο και φέτος πλήθος πιστών ταξίδεψε στο νησί προκειμένου να προσκυνήσει την ιερή εικόνα της Παναγίας, ωστόσο κι εκεί τηρούνται αυστηρά μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Για την προστασία μάλιστα των πιστών και την αποφυγή συνωστισμού, δεν θα πραγματοποιηθεί η λιτανεία της αγίας εικόνας στον Ναό της Παναγίας.

Ο Μητροπολίτης Τήνου Δωρόθεος Β’, επισημαίνει: «Να ευχηθούμε μέσα από τη καρδία μας η Παναγία μας, η μητέρα μας να θεραπεύσει γρήγορα και τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται ακόμα στο νοσοκομείο ταλαιπωρημένοι από τον κορονοϊό και γρήγορα να φύγει μακριά από τη ζωή μας και από τη πατρίδα μας αυτός ο κίνδυνος και να επαναφέρουμε όλοι τη ζωή μας όπως ήταν».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA