Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Σχολεία: Πότε θα ανοίξουν - Τι αλλάζει σε περίπτωση που εντοπιστεί κρούσμα κορονοϊού

Στις 13 Σεπτεμβρίου θα ανοίξουν φέτος τα σχολεία με διαφοροποιημένα υγειονομικά πρωτόκολλα καθώς αλλάζουν οι διαδικασίες σε περίπτωση που εντοπιστεί κρούσμα κορονοϊού

Μαθητές σε σχολείο (Πηγή: Eurokinissi)
Μαθητές σε σχολείο (Πηγή: Eurokinissi)

Με διαφοροποιημένα υγειονομικά πρωτόκολλα θα ανοίξουν φέτος τα σχολεία καθώς μεταξύ άλλων αλλάζουν οι διαδικασίες σε περίπτωση που εντοπιστεί κρούσμα κορονοϊού σε σχολική αίθουσα ενώ και οι εκπαιδευτικοί που δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να παρουσιάζουν αρνητικό εργαστηριακό τεστ δύο φορές την εβδομάδα.

Διαβάστε ακόμη: Εμβολιασμός: Σε αναστολή από σήμερα οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί σε δομές υγείας

Το πρώτο κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά θα ακουστεί φέτος στις 13 Σεπτεμβρίου αντί για τις 11, λόγω αργίας, και τα υγειονομικά πρωτόκολλα θα εξειδικευτούν τις ημέρες που θα είμαστε κοντά στο άνοιγμα των σχολείων σύμφωνα με την υφυπουργό Παιδείας Ζέτα Μακρή.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ η κα Μακρή ανέφερε πως υπάρχουν σαφείς κανόνες όσον αφορά τους εκπαιδευτικούς και τον εμβολιασμό τους και ότι αν δεν είναι εμβολιασμένοι, θα πρέπει να έχουν πιστοποιητικό νόσησης τελευταίου εξαμήνου ή εργαστηριακό έλεγχο 2 φορές την βδομάδα με δική τους ευθύνη και δική τους οικονομική επιβάρυνση.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται για αντίποινα και εξήγησε ότι κάποιος εκπαιδευτικός μπορεί να κάνει το τεστ σε μια από τις δομές που το παρέχουν δωρεάν. Ωστόσο σημείωσε πως ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών βρίσκεται σε καλά επίπεδα.

Η κα Μακρή ανέφερε πως τα υγειονομικά πρωτόκολλα θα περιλαμβάνουν το τι θα γίνει σε περίπτωση που εντοπιστεί κρούσμα σε σχολική αίθουσα και σημείωσε πως θα είναι διαφοροποιημένα από την προηγούμενη χρονιά λόγω του ότι φέτος προστέθηκε ο εμβολιασμός.

Η ίδια, επιβεβαίωσε πως δεν θα υπάρχει οριζόντιο κλείσιμο σχολικής μονάδας ή τμημάτων όπως το προηγούμενο διάστημα, ενώ ανέφερε πως αυστηρά πρωτόκολλα θα ισχύουν και για τα φροντιστήρια.

Σημείωσε πως οι ρυθμίσεις και τα μέτρα της πολιτείας είναι τέτοια ώστε η επιστροφή στα σχολεία και η δια ζώσης διδασκαλία να είναι με τις ασφαλέστερες δυνατές συνθήκες.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#σχολείο #Κορονοϊός #εμβολιασμός #Πιστοποιητικό εμβολιασμού

Best of Internet