Μενού
  • Α-
  • Α+

Για ακόμα μια φορά η Ελλάδα και η Αττική ζουν τον πύρινο εφιάλτη. Σχεδόν ταυτόχρονα, δύο μεγάλα μέτωπα φωτιάς, ένα στην Κερατέα κι ένα στα Βίλια, άρχισαν να κατακαίνε τα πάντα στο πέρασμά τους, με αποτέλεσμα εκατοντάδες εκτάσεις πράσινου να παραδοθούν στις φλόγες. Η Πυροσβεστική όσο περνά η ώρα ενισχύει τις δυνάμεις της.

Σύμφωνα με πληροφορίες ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Μαρκάτι Κερατέας και επιχειρούν, 91 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων τριών ομάδων πεζοπόρων τμημάτων και 34 οχήματα συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ. Για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί και επιχειρούν περιοδικά 6αεροπλάνα και 6ελικόπτερα συμπεριλαμβανομένων 2ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στα Βίλια επιχειρούν 61 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένης μιας ομάδας πεζοπόρου τμήματος, 25 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ. Για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί και επιχειρούν περιοδικά 5 ελικόπτερα και 8 αεροπλάνα. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Υπάρχουν καταγγελίες για εμπρησμό

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης όπως και ο δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς, έκαναν ξεκάθαρα λόγο για εμπρησμό για την φωτιά στην Κερατέα. Ακόμα αυτόπτης μάρτυρας που μίλησε στο OPEN υποστήριξε ότι η φωτιά ξεκίνησε από κάδο απορριμάτων σε ρέμα που βρίσκεται στην περιοχή. «Υπάρχει ένα γεφύρι. Από εκεί ξεκίνησε η φωτιά και ανέβηκε στη χαράδρα, για έχει μαζεμένα ξερά» είπε ο μάρτυρας. Και αποκάλυψε: «Είδα τον κάδο σκουπιδιών να έχει καπνό και ξαφνικά να αναπτύσσεται φλόγα. Μετά από λεπτά έφτασε η φωτιά πάνω». Ενώ ήταν ξεκάθαρος πως: «Είναι εμπρησμός 100%. Στο σημείο υπάρχουν κάδοι που είναι σχεδόν πάνω στην άσφαλτο, αλλά στο πίσω μέρος έχει πολλά ξερά».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA