Μενού
  • Α-
  • Α+

«Υπάρχουν ενδείξεις ότι είναι εμπρησμός» είπε για τη φωτιά στα Βίλια ο ο δήμαρχος Μάνδρας - Ειδυλλίας Χρήστος Στάθης, με δήλωσή του στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Επίσης είπε ότι δεν επιτρέπεται να γίνουν αντιπυρικές ζώνες στο δάσος: «Γίνεται μια τεράστια προσπάθεια για να οριοθετηθεί η φωτιά, υπό πολύ δύσκολες συνθήκες. Δυστυχώς υπάρχουν ενδείξεις ότι πρόκειται για εμπρησμό, αλλά τούτη την ώρα αυτό που προέχει είναι να περιορίσουμε την έκτασή της», δήλωσε ο κ. Στάθης και πρόσθεσε: «Προς το παρόν δεν απειλούνται κατοικίες, αλλά κατακαίει το δάσος μας, στο οποίο 30 χρόνια τώρα δεν μας επιτρέπουν να φτιάξουμε αντιπυρικές ζώνες» είπε. Οι υδροφόρες και το προσωπικό του δήμου συντρέχουν τις πυροσβεστικές δυνάμεις, στην προσπάθεια που κάνουν για να τη θέσουν υπό έλεγχο και να την περιορίσουν όπως είπε ο κ. Στάθης.

Διαβάστε ακόμη: Φωτιές σε Κερατέα και Βίλια: Πρόεδρος Πυροσβεστικών Υπαλλήλων - Ανεξέλεγκτα τα μέτωπα, τι ανησυχεί τους πυροσβέστες

Τεράστια οικολογική καταστροφή

Ανυπολόγιστη είναι η οικολογική καταστροφή στα Βίλια, καθώς η φωτιά που ξεκίνησε το πρωί κατακαίει μια τεράστια έκταση πρασίνου, εκεί όπου δεν μπορούν να επιχειρήσουν οι επίγειες δυνάμεις. Πρόκειται για το βουνό που βρίσκεται πάνω από τα Βίλια, ένα καταπράσινο παρθένο βουνό, το οποίο έχει παραδοθεί στις φλόγες, τις οποίες δεν μπορεί να σταματήσει κανείς. Τα πυροσβεστικά οχήματα δεν μπορούν να φτάσουν στο σημείο, καθώς δεν υπάρχει πρόσβαση, ενώ τα εναέρια μέσα είναι σχεδόν αδύνατον να ελέγξουν τη φωτιά.

Προς το παρόν, στην περιοχή, δεν κινδυνεύουν σπίτια, ωστόσο είναι δεδομένο πως αν συνεχιστεί η κατάσταση, τότε σίγουρα θα υπάρξει πρόβλημα.  Η φωτιά αυτή την ώρα οδεύει προς Μέγαρα και μέσω του 112 γίνονται διαδοχικές εκκενώσεις οικισμών στην περιοχή. Μέχρι αυτή την ώρα έχουν εκκενωθεί 6 οικισμοί, ενώ πιθανώς να εκκενωθεί και το Πόρτο Γερμενό, το οποίο αδειάζει σταδιακά με πρωτοβουλία των κατοίκων και των παραθεριστών, οι οποίοι φοβούνται βλέποντας τις φλόγες να πλησιάζουν στην περιοχή. Ως τώρα, από το 112 έχουν εκκενωθεί, Αγιος ΓεωργίοςΑγία ΠαρασκευήΚρύο ΠηγάδιΜικρό και Μέγα ΒαθυχώριΠαλαιοχώρι. Στην επιχείρηση λαμβάνουν μέρος 61 πυροσβέστες και 13 εναέρια μέσα.

/tag/emprismos
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA