Μενού
  • Α-
  • Α+

Για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα 10 ημερών απειλείται ο Εθνικός Δρυμός Σουνίου με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης να μιλούν ξανά για εμπρησμό. Το μεγάλο στοίχημα των δυνάμεων πυρόσβεσης είναι να ανακοπεί η πορεία της φωτιάς, που ξέσπασε σήμερα στην Κερατέα, να φτάσει στον δρυμό απέχοντας μόλις 2 χιλιόμετρα από μια εμβληματική περιοχή φυσικού κάλλους. Αντίστοιχη προσπάθεια είχε καταβληθεί και στις 6 Αυγούστου όταν κοντά στις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες του Σουνίου απέναντι από τον ναό του Ποσειδώνα, ξεπήδησαν φλόγες με τους ισχυρούς δυτικούς ανέμους να δημιουργούν μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση.

Διαβάστε ακόμη: Φωτιές: Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στα Βίλια με νέες εκκενώσεις - Καλύτερη η εικόνα στην Κερατέα

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λαυρίου, οχήματα του δήμου Λαυρεωτικής και πολλά εναέρια μέσα (αεροπλάνα Canadair, ελικόπτερα καθώς και το ρωσικό πυροσβεστικό αεροσκάφος Beriev-200) τα οποία έκαναν συνεχείς ρίψεις νερού στο μέτωπο της φωτιάς με αποτέλεσμα να κατασβεστεί εγκαίρως. Οι «βάσιμες υποψίες εμπρησμού», για τις οποίες έκανε λόγο η τοπική δημοτική αρχή, επανέρχονται σήμερα με νέες καταγγελίες αυτοπτών μαρτύρων.

Ο Εθνικός Δρυμός Σουνίου ιδρύθηκε το 1971. Βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο της Αττικής καταλήγοντας στο ακρωτήριο του Σουνίου. Η απόφαση για την ίδρυση του συγκεκριμένου δρυμού πάρθηκε, αφού συνεκτιμήθηκε η οικολογική, ιστορική, γεωλογική και η παλαιοντολογική αξία της περιοχής. Το πευκοδάσος Χαλεπιού Πεύκης, που κυριαρχεί στη βλάστηση του δρυμού, είναι το πιο εκτεταμένο και καλοδιατηρημένο πευκοδάσος της ανατολικής Αττικής με τους ειδικούς επιστήμονες να επισημαίνουν τη σημασία ενός τέτοιου δάσους για το μικροκλίμα της ευρύτερης περιοχής του λεκανοπεδίου της Αθήνας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA