Μενού
  • Α-
  • Α+

Με τον ρυθμό στους εμβολιασμούς να έχει μειωθεί μέσα στον Αύγουστο και το τείχος προστασίας να είναι πλέον στόχος για τον Σεπτέμβριο, το σύστημα υγείας δέχεται και πάλι τεράστια πίεση από ασθενείς με κορονοϊό. Τα κρούσματα αυξάνονται όπως και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία με την πλειοψηφία όσων χρήζουν νοσηλείας να είναι ανεμβολίαστοι.

Διαβάστε ακόμη: Εμβόλιο - Θεοδωρίδου: Ποια παιδιά πρέπει να εμβολιαστούν πρώτα - Οι παρενέργειες

Είναι χαρακτηριστικό πως στη Θεσσαλονίκη, στο νοσοκομείο Παπανικολάου που είχε εφημερία το βράδυ υπήρξαν 30 προσελεύσεις ασθενών με κορονοϊό. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το OPEN πραγματοποιήθηκαν 30 εισαγωγές covid με την εικόνα να θυμίζει πολύ τον περασμένο χειμώνα όταν και ήταν στο ξεκίνημά του ο εμβολιασμός. Πλέον στη ΜΕΘ του νοσοκομείου υπάρχει μόλις μία κλίνη ελεύθερη με τους ασθενείς να αυξάνονται και να είναι ως επί το πλείστον ανεμβολίαστοι.

Η ίδια εικόνα και στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ όπως τη μετέφερε ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου Γιώργος Χαλκιαδάκης στην ΕΡΤ.

Οι εκτιμήσεις αναφέρουν πως με την είσοδο του φθινοπώρου και με την αλλαγή του καιρού, θα χρειαστεί να ανοίξουν κι άλλες κλινικές covid.

Χθες, ανακοινώθηκαν και πάλι πάνω από 2.000 κρούσματα κορονοϊού ενώ πλέον οι διασωληνωμένοι ασθενείς φτάνουν τους 250 με τους θανάτους να παραμένουν σε διψήφιο αριθμό.

Την Δευτέρα στην Αττική εντοπίστηκαν 510 κρούσματα κορονοϊού ενώ στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν 216 νέες μολύνσεις. Στην Κρήτη ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει σε υψηλά επίπεδα (συνολικά 313) με το Ρέθυμνο να έχει 43, το Ηράκλειο 154 τα Χανιά 107 και το Λασίθι 9. Υπό διερεύνηση είναι 85 κρούσματα. 

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA