Μενού
  • Α-
  • Α+

Για την έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού που έχει παρατηρηθεί το τελευταίο διάστημα και για τη σημαντικότητα του εμβολιασμού μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Συγκεκριμένα ο κ. Βασιλακόπουλος μιλώντας στο MEGA ανέφερε ότι η νυχτερινή διασκέδαση έχει σχέση με την έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού. «Είμαστε μακριά από την κορύφωση, γιατί συνεχίζει να υπάρχει κινητικότητα. Η μεγάλη αιτία της έξαρσης είναι η νυχτερινή διασκέδαση. Οι νέοι ξεφαντώνουν όπως πριν τον κορoνοϊό. Όταν δεν είμαστε εμβολιασμένοι τα ανθρώπινα πράγματα είναι πρόβλημα. Όταν είμαστε στο μπαράκι δεν φοράω τη μάσκα μου και δεν κάθομαι στα 2 μέτρα από τον άλλον. Η μεγάλη αύξηση που έχουμε είναι σε μικρές ηλικίες. Την τελευταία εβδομάδα έχουμε χάσει πέντε νέους ανθρώπους 18 – 39 ετών όλοι ανεμβολίαστοι και δεκατέσσερις είναι διασωληνωμένοι. Έχουμε 94 ανθρώπους νεκρούς σε αυτές τις ηλικίες (συνολικά). Ο νέος δεν είναι άτρωτος. Έχουμε ένα παιδάκια διασωληνωμένο, ως εκ τούτου πρέπει να είμαστε όλοι προσεκτικοί. Δεν μπορούμε να πάρουμε τις ζωές μας πίσω αν δεν εμβολιαστούμε» είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως «Το μείγμα μέτρων της πολιτείας το αποφασίζει η πολιτεία. Υγειονομικά το σωστό είναι ότι οι εσωτερικοί χώροι δεν μπορούν να λειτουργήσουν με ασφάλεια με ανεμβολίαστους» και πρόσθεσε πως «τα νυχτερινά κέντρα και τα μπαρ θα πρέπει να λειτουργούν μόνο για εμβολιασμένους. Ο άλλος θα πρέπει να έχει ως κίνητρο, αν θέλει να διασκεδάσει, θα πρέπει να εμβολιαστεί. Θα έπρεπε να ισχύσει και εσωτερικούς και για εξωτερικούς χώρους. Δεν εφαρμόζονται τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Εφευρέθηκε και το επάγγελμα του τσιλιαδόρου που όταν έρχεται έλεγχος λέει στους πελάτες να κάτσουν».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA