Μενού
  • Α-
  • Α+

Ηπιότερος σε σύγκριση με πέρυσι φαίνεται, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ότι θα είναι ο χειμώνας που έρχεται για την Ελλάδα. Αυτή την εκτίμηση έκανε με ανάρτησή του στο facebook ο γνωστός μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου ξεκαθαρίζοντας πως αυτό δεν είναι πρόβλεψη, επομένως δεν μπορεί να θεωρηθεί βέβαιο, αλλά μια εκτίμηση καιρού με βάση την ένταση του φαινομένου Ελ Νίνιο. Συγκεκριμένα στην ανάρτησή του περιλαμβάνεται και ένας χάρτης στον οποίο φαίνονται οι περιοχές του πλανήτη στις οποίες εκτιμάται ότι δεν θα υπάρξουν πολλές χιονοπτώσεις.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου:

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΓΕΝΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΤΕΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΧΕΙΜΩΝΑ (ΑΠΟΚΛΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΗΜΕΡΩΝ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΗΜΙΣΦΑΙΡΙΟ) ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΗ ΕΝΤΑΣΗ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΕΛ ΝΙΝΙΟ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ! Το κόκκινο δείχνει ότι οι ημέρες χιονόπτωσης ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ είναι λιγότερες από το κανονικό και το πράσινο ότι οι ημέρες χιονόπτωσης ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ είναι περισσότερες από το κανονικό. ( Ελ Νίνιο: το ωκεάνιο φαινόμενο κατά το οποίο τα κεντρικά και ανατολικά νερά του Ειρηνικού Ωκεανού κοντά στον Ισημερινό είναι θερμότερα σε σχέση με άλλες περιοχές. Η θερμοκρασία του νερού είναι μεγαλύτερη κατά 3°C περίπου.)

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA