Μενού
  • Α-
  • Α+

Υπό έλεγχο έχει τεθεί από το πρωί της Τρίτης το μέτωπο της φωτιάς στην Κερατέα και το Λαύριο. Η πυρκαγιά έχει οριοθετηθεί και στο σημείο παραμένουν δυνάμεις της πυροσβεστικής που σβήνουν κάποιες μικροεστίες που παραμένουν εσωτερικά και παράλληλα περιβρέχουν την περίμετρο ώστε να αποφευχθούν τυχόν αναζωπυρώσεις. Η φωτιά διέσχισε πολλά χιλιόμετρα χιλιόμετρα πυκνού πευκοδάσους ωστόσο οι δυνάμεις κατάφεραν να την περιορίσουν και να μην περάσει στον Εθνικό Δρυμό Σουνίου εκεί που η καταστροφή θα ήταν τεράστια. 

Διαβάστε ακόμη: Φωτιές: 11 συλλήψεις και 142 προσαγωγές στην Αττική για εμπρησμούς

Από τις φλόγες της πυρκαγιάς που ξεκίνησε από την πλάκα Κερατέας δεν γλίτωσαν και αρκετά σπίτια. Η εικόνα που υπάρχει κάνει λόγο για περίπου δέκα σπίτια με σοβαρές ζημιές που ωστόσο δεν κάηκαν ολοσχερώς γιατί υπήρξε άμεση επέμβαση όπως ανέφερε νωρίτερα και ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς στην ΕΡΤ. Όπως είπε σήμερα θα γίνει αποτίμηση για τα καμένα στρέμματα, ενώ αναφορικά με τις τις καταγγελίες για εμπρησμό επανέλαβε πως υπάρχουν μαρτυρίες από δυο υπαλλήλους που έχουν καταθέσει σχετικά και σήμερα θα γίνουν ανακοινώσεις.

«Η φωτιά ξεκίνησε από την Πλάκα Κερατέας από εμπρησμό διέσχισε πολλά χιλιόμετρα πυκνού πευκοδάσους, έκαψε το Μαρκάτι και έγινε μάχη σε Καμάριζα και Σιντερίνα για να μην περάσει στο δρυμό. Με τη συνδρομή των εναέριων αλλά και τη σημαντική βοήθεια των μηχανημάτων που έκαναν αντιπυρική ζώνη και απετράπη η επέκταση προς Ανάβυσσο και κυρίως χάρη στην αυταπάρνηση εθελοντών και πυροσβεστών καταφέραμε να τη σβήσουμε», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Λουκάς.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA