Μενού
  • Α-
  • Α+

Στη σύλληψη ενός άνδρα και μίας γυναίκας για εμπρησμό προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές, καθώς επιχείρησαν να βάλουν φωτιά σε δύο διαφορετικές περιοχές στην Αττική, ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας. Πρόκειται για έναν άνδρα ηλικίας 54 ετών που με τη χρήση αναπτήρα έκαιγε ξερόχορτα στο Χαϊδάρι, αλλά και μίας γυναίκας 29 ετών με καταγωγή από το Ιράν που επιχείρησε να προκαλέσει πυρκαγιά στην πλατεία Κουμουνδούρου βάζοντας φωτιά σε ξερά φύλλα.

Διαβάστε ακόμη: Φωτιές: 11 συλλήψεις και 142 προσαγωγές στην Αττική για εμπρησμούς

Στην πρώτη περίπτωση, ο 54χρονος είχε προκαλέσει πυρκαγιά με χρήση αναπτήρα σε χαρτιά και ξερόχορτα χαμηλής βλάστησης στην είσοδο του οικισμού Αφαίας Σκαραμαγκά και διέφυγε πεζός, μέχρι την ακινητοποίηση του από αστυνομικούς που περιπολούσαν. Η δεύτερη περίπτωση αφορά 29χρονη αλλοδαπή που έβαλε με αναπτήρα φωτιά μικρής έκτασης σε ξερά φύλλα στο έδαφος, πλησίον δέντρου σε πλατεία του κέντρου της Αθήνας. Προστρέξαντες αστυνομικοί άμεσα την κατέσβησαν και οδήγησαν την κατηγορούμενη στο οικείο τμήμα. Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

https://twitter.com/hellenicpolice/status/1427577392483213314?ref_src=twsrc^tfw

Μπαράζ καταγγελιών για εμπρησμούς

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας Απόστολος Σκρέκας, μιλώντας στην ΕΡΤ αποκάλυψε πως συνολικά έχουν γίνει 164 προσαγωγές και 21 συλλήψεις. Από αυτές, οι 11 συλλήψεις και 142 προσαγωγές έχουν πραγματοποιηθεί μόνο στην Αττική.

«Όλα τα ενδεχόμενα εξετάζονται. Προσπαθούν να συνθέσουν ένα παζλ. Δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει κάποιο οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού. Θα προσπαθήσουμε να τους εντοπίσουμε» σχολίασε ο κ. Σκρέκας και προσέθεσε αναφερόμενος στις καταγγελίες πως: «Το μεγαλύτερο μέρος των συλλήψεων που σχετίζονται με εμπρησμό έγιναν κατόπιν καταγγελίας. Όλα τα στοιχεία εξετάζονται. Βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA