Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας ΝίκοςΤζανάκης σε δηλώσεις του, το πρωί της Τρίτης 17 Αυγούστου, αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στην Κρήτη με τον κορονοϊό και την ίδια στιγμή συνέστησε ιδιαίτερη προσοχή σε όσους θα γυρίσουν από τα νησιά.

Συγκεκριμένα ο κ. Τζανάκης μιλώντας στο Mega ανέφερε ότι «η Κρήτη φιλοξενεί κοντά στα 2 εκατ. κόσμου, δεν είναι πλέον 600.000, είναι μια μισή Αττική. Παρουσιάζει ένα πρόβλημα, αλλά το υγειονομικό σύστημα της Κρήτης είναι στο 60% της ισχύος του. Δεν πρέπει να φοβάται ο κόσμος ότι δεν θα τύχει τις καλύτερης φροντίδας. Υπάρχουν 27 διασωληνωμένοι στις Μονάδες. Αυτό με αυτό το δυναμικό των κρουσμάτων είναι ένα θαύμα που οφείλεται έστω στον μερικό εμβολιασμό». Ακόμα σημείωσε πως «Είμαστε περίπου στο 50% της ισχύος σε νοσηλείες (κλίνες) και στο 60% της ισχύος σε Μονάδες ΜΕΘ. Υπάρχουν Περιφερειακές ενότητες, όλοι οι τουριστικοί προορισμοί έχουν μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο».

Την ίδια στιγμή ο καθηγητής αναφέρθηκε και σε όσους επιστρέψουν από τις καλοκαιρινές διακοπές τους στα νησιά λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «Οι εκδρομείς που επιστρέφουν από τα νησιά πρέπει να προσέξουν πάρα πολύ. Να φοράμε μάσκα υψηλής προστασίας, καλό θα ήταν να κάνουν 2-3 self test ανά διήμερο, η rapid test πριν επιστρέψουν στις δουλειές και τους οικείους τους».

Σχετικά με το πότε θα δούμε μια αποκλιμάκωση στα κρούσματα ο κ. Τζανάκης ανέφερε ότι «Η μείωση της κινητικότητας των διακοπών του Αυγούστου μετά τις 20/08 θα επιτρέψει ίσως να αποκλιμακωθεί το επιδημιολογικό φορτίο των νησιών. Μέσα στον Σεπτέμβρη δεν αποκλείεται να δούμε μια αποκλιμάκωση της πανδημίας».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA