ΚΟΙΝΩΝΙΑ
18/08/2021 08:35

Κορονοϊός: Σε μίνι lockdown και το Ρέθυμνο - Παρατείνονται τα μέτρα σε Ηράκλειο και Χανιά

Έκτακτα περιοριστικά μέτρα λόγω κορονοϊού και στο Ρέθυμνο, από σήμερα και για μία εβδομάδα, ενώ παρατείνεται το μίνι lockdown σε Χανιά και Ηράκλειο

Κορονοϊός: Σε μίνι lockdown και το Ρέθυμνο - Παρατείνονται τα μέτρα σε Ηράκλειο και Χανιά
Ρέθυμνο (πηγή: shutterstock)
Ανάγνωση:

Περιοριστικά μέτρα από σήμερα Τετάρτη 18/8 και για μία εβδομάδα, ισχύουν από σήμερα και στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου. Το μίνι lockdown έρχεται να ακολουθήσει τα αντίστοιχα σε Χανιά και Ηράκλειο - όπου τα μέτρα παρατείνονται- και είναι αποτέλεσμα της έξαρσης του κορονοϊού και στη συγκεκριμένη περιοχή.

Τα έκτακτα μέτρα προστασίας, που δημοσιεύθηκαν στο ΦΕΚ τα ξημερώματα, έχουν διάρκεια ως και την Τετάρτη 25 Αυγούστου. Στις περιφερειακές ενότητες Ηρακλείου και Χανίων, τα περιοριστικά μέτρα παρατείνονται, επίσης, ως και την Τετάρτη, 25 Αυγούστου 2021 και ώρα 06:00.

Τι ισχύει στο μίνι lockdown

Όπως σημειώνεται στο ΦΕΚ (Δείτε εδώ για το Ρέθυμνο και εδώ για Ηράκλειο και Χανιά) στις παραπάνω περιοχές ισχύουν:

Απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας

Από τη 01:00 έως τις 06:00 επιτρέπονται οι μετακινήσεις των πολιτών για τους ακόλουθους περιοριστικά αναφερόμενους λόγους: α) Μετακίνηση από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες ή κατά τη διάρκεια της εργασίας και β) μετακίνηση για λόγους υγείας (μετάβαση σε φαρμακείο, επίσκεψη στον γιατρό ή μετάβαση σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία).

Απαγόρευση μουσικής σε κέντρα διασκέδασης και επιχειρήσεις εστίασης

Στα κέντρα διασκέδασης και τις επιχειρήσεις εστίασης, συμπεριλαμβανομένων και των δραστηριοτήτων υπηρεσιών εστιατορίων, κινητών μονάδων εστίασης και παροχής ποτών που προσφέρονται από υγειονομικού τύπου κατάστημα σε ενιαίο χώρο με την παραλία (υπό την έννοια των σημείων 15, 16 και 35 του πίνακα της παρ. 1 του άρθρου 1 της υπό στοιχεία Δ1α/Γ.Π.οικ.50907/13.8.2021 (Β’ 3793) κοινής υπουργικής απόφασης, όπως εκάστοτε ισχύει, απαγορεύεται η μουσική καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας τους. Από την εφαρμογή του προηγούμενου εδαφίου εξαιρούνται οι δεξιώσεις γάμων και βαπτίσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
LOCKDOWN ΡΕΘΥΜΝΟ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΧΑΝΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ