Μενού
  • Α-
  • Α+

Η φωτιά στα Βίλια συνεχίζει να καίει για τρίτη ημέρα και μετά από τη δύσκολη νύκτα στην περιοχή, με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν να επιχειρούν και πάλι τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης. Τα ελικόπτερα που βρίσκονται στην περιοχή ανεφοδιάζονται από δεξαμενές που υπάρχουν ώστε να κάνουν στη συνέχεια στοχευμένες ρίψεις νερού.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της πυροσβεστικής από το πρωί της Τετάρτης στο μέτωπο της φωτιάς στην περιοχή στα Βίλια επιχειρούν 370 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων εννέα (9) ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 130 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ καθώς και των δυνάμεων που έχουν διατεθεί από τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα από την Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα. Για την συνδρομή στον συντονισμό των δυνάμεων έχει διατεθεί το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. 

Ταυτόχρονα για την αεροπυρόσβεση έχουν κινητοποιηθεί 8 Ε/Π και 3 Α/Φ. Συνδρομή παρέχουν, ο Ελληνικός Στρατός με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και μηχανήματα έργου, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τις πυροσβεστικές δυνάμεις συντονίζει ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA