ΚΟΙΝΩΝΙΑ
18/08/2021 09:14

Φωτιά στα Βίλια: Ο ανεφοδιασμός των ελικοπτέρων από δεξαμενή

Τα εναέρια μέσα μπήκαν και πάλι στη «μάχη» για την κατάσβεση της φωτιάς που καίει για τρίτη ημέρα στα Βίλια, με τα ελικόπτερα να ανεφοδιάζονται από δεξαμενή νερού

Φωτιά στα Βίλια: Ο ανεφοδιασμός των ελικοπτέρων από δεξαμενή
(Πηγή: eurokinissi)
Ανάγνωση:

Η φωτιά στα Βίλια συνεχίζει να καίει για τρίτη ημέρα και μετά από τη δύσκολη νύκτα στην περιοχή, με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν να επιχειρούν και πάλι τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης. Τα ελικόπτερα που βρίσκονται στην περιοχή ανεφοδιάζονται από δεξαμενές που υπάρχουν ώστε να κάνουν στη συνέχεια στοχευμένες ρίψεις νερού.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της πυροσβεστικής από το πρωί της Τετάρτης στο μέτωπο της φωτιάς στην περιοχή στα Βίλια επιχειρούν 370 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων εννέα (9) ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 130 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ καθώς και των δυνάμεων που έχουν διατεθεί από τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα από την Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα. Για την συνδρομή στον συντονισμό των δυνάμεων έχει διατεθεί το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ.

Ταυτόχρονα για την αεροπυρόσβεση έχουν κινητοποιηθεί 8 Ε/Π και 3 Α/Φ. Συνδρομή παρέχουν, ο Ελληνικός Στρατός με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και μηχανήματα έργου, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τις πυροσβεστικές δυνάμεις συντονίζει ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΦΩΤΙΑ ΒΙΛΙΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ