Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Κορονοϊός - Θεμιστοκλέους: 30.000 νέα ραντεβού σε δύο ημέρες για την πρώτη δόση εμβολίου

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Μάριο Θεμιστοκλέους στις 16 και 17 Αυγούστου έχουν προγραμματιστεί 30.000 νέα ραντεβού για εμβολιασμό

Στις 30.000 ανέρχονται τα νέα ραντεβού για εμβολιασμό τις δύο πρώτες ημέρες μετά από τον Δεκαπενταύγουστο. Όπως επισήμανε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Μάριος Θεμιστοκλέους στις 16 και 17 Αυγούστου έχουν προγραμματιστεί 30.000 νέα ραντεβού για την πρώτη δόση του εμβολίου ενάντια στον κορονοϊό, με διαστρωμάτωση σε όλες τις ηλικιακές ομάδες.

«Το αναμέναμε. Υπήρχε μία κάμψη όμως με την επιστροφή του κόσμου αυξάνονται τα ραντεβού. Υπερισχύουν οι μικρότερες ηλικίες αλλά βλέπουμε μια διαστρωμάτωση σε όλες τις ομάδες, κάτι που είναι θετικό» είπε ο κ. Θεμιστοκλέους μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Αναφερόμενος στην τρίτη δόση του εμβολίου επισήμανε πως: «Μιλάμε για αναμνηστική δόση. Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συζήτησε για την αναμνηστική δόση στους ανοσοκασταλμένους. Ευπαθής ομάδες με συγκεκριμένα προβλήματα υγείας. Θα εξετάζονται τα δεδομένα ώστε να επεκταθεί και σε άλλες ομάδες, υγειονομικούς κοκ. Μέχρι αρχές Οκτωβρίου θα έχουμε την υλοποίηση της αναμνηστικής δόσης».

Όσο για το κατά πόσο πλησιάζουμε τον στόχο για το τείχος ανοσίας, είπε πως: «Είμαστε και κοντά και μακριά από τον στόχο. Μπορούμε να εμβολιάσουμε πολύ κόσμο. Αυτό που μένει και είναι ευθύνη όλων μας να μπορέσουμε να φτάσουμε τον πρώτο στόχο»

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Κορονοϊός #εμβολιασμός #Μάριος Θεμιστοκλέους